.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 12:13

Honda CBR400RR - Τετρακύλινδρη επιστροφή κυοφορείται στην Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός Τύπος ξαναχτυπά αποκαλύπτοντας πλάνα για αναβίωση του τετρακύλινδρου CBR400RR μέσω του νέου κινητήρα που θα έρθει για το CB400 Super Four.

Η αναβίωση των μικρών τετρακύλινδρων άρχισε δειλά-δειλά πριν μερικά χρόνια με το απίθανο Kawasaki Ninja ZX-25R και ενισχύθηκε με το ZX-4R, ενώ ήδη έχουμε και την κινέζικη απάντηση στη μορφή του Kove 450RR. Περιορισμένη προς το παρόν σε supersport κατασκευές - αλλά με υπαρκτές τάσεις διεύρυνσης διά του γδυσίματος - η κατηγορία έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονη φημολογία στην Ιαπωνία όπου από πέρυσι συναντάμε δημοσιεύματα για την πρόθεση της Honda να μπει στο παιχνίδι με ένα νέα τετρακύλινδρο CBR250RR-R.

Αυτό ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί ως τώρα, αλλά η επικαιρότητα της Honda έχει αποκτήσει ένα νέο επίκεντρο το φετινό Καλοκαίρι με την επιβεβαιωμένη πρόθεσή της να φτιάξει έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 400 cc για τη νέα γενιά CB400 Super Four που αναμένεται από το 2025-2026.

Πάνω σε αυτόν λοιπόν το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ενημερώνει πως έχει φρέσκιες πληροφορίες που ισχυρίζονται πως η Honda δουλεύει παράλληλα με το project Super Four και μια supersport παραλλαγή που εύλογα βαφτίζεται CBR400RR.

Κατά τις πληροφορίες που έμαθαν οι Ιάπωνες συνάδελφοι, στόχος της Honda δεν είναι να ανταγωνιστεί σε απόλυτη ιπποδύναμη την Kawasaki ZX-4R, αλλά να φτιάξει μια ισχυρή τετρακύλινδρη με έμφαση στη φιλικότητα και την ισορροπημένη απόδοση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης της μοτοσυκλέτας για πιο αθλητική χρήση με τα ανάλογα κιτ εξοπλισμού.

Όπως και στην περίπτωση του CB400 Super Four, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό (αν όχι βέβαιο) πως θα υπάρξουν και εκδόσεις εξοπλισμένες με τον ημιαυτόματο συμπλέκτη E-Clutch, το νέο γκάτζετ της Honda που ήδη έχει κάνει το ντεμπούτο του με τα CB650R-CBR650R.

Σχεδιαστικώς το επικρατούν σενάριο μιλά για μια σχεδίαση που θα βασίζεται στο υπάρχον CBR250RR, το δικύλινδρο εν σειρά μοντέλο που πωλείται στις ασιατικές αγορές και το οποίο με τη σειρά του κλωνοποιεί τη σιλουέτα της κορυφής της φαμίλιας, CBR1000RR-R Fireblade.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα των Ιαπώνων, η εκτίμηση είναι πως η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι έτοιμη για παρουσίαση το Φθινόπωρο του 2025.

Περιμένουμε εναγωνίως τα συγκριτικά τετρακύλινδρων 400αριών του 2026 λοιπόν.

Πηγή: Young Machine

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Honda CBR250RR SP του 2024, όπως πωλείται στις αγορές της Ασίας, με την έκδοση SP να διαφοροποιείται κυρίως στη χρήση quickshifter και σε αποκλειστικά χρώματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon