.
Κατηγορία QJ Motors
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:53

CIMA Motor 2024 - QJMOTOR SRV 300 AMT 2025 με αυτόματη μετάδοση

Η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε στην μεγάλη έκθεση της πατρίδας της την πρώτη εφαρμογή του ημιαυτόματου συμπλέκτη που είχε πατεντάρει πέρυσι.

Το περασμένο Καλοκαίρι γράφαμε για έναν ημιαυτόματο συμπλέκτη που έχει κατοχυρώσει στην Κίνα η QJMOTOR και ο οποίος επιτρέπει στο κιβώτιο ταχυτήτων να λειτουργήσει είτε ως πλήρως αυτόματο ή ως σειριακά με κουμπιά στο τιμόνι.

Έναν χρόνο μετά, στην έκθεση CIMA Motor 2024 η QJMOTOR αποκάλυψε την πρώτη μοτοσυκλέτα που θα τον φορέσει: SRV 300 AMT.

Πρόκειται για το γνωστό μας cruiser μοντέλο SRV 300 που εισάγεται και στην Ελλάδα, με έναν υγρόψυκτο δικύλινδρο V κινητήρα που αποδίδει 31 ίππους. Από τις λιγοστές πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να βρούμε από τον κινέζικο Τύπο, η μοτοσυκλέτα φαίνεται να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τη βάση που γνωρίζουμε με το υπάρχον μοντέλο και τη συμβατική του μετάδοση, πλην μιας νέας εξάτμισης με δύο τελικά που βγαίνουν αμφότερα από τη δεξιά πλευρά.

qjmotor patent auto clutch

Όσον αφορά στη νέα ημιαυτόματη μετάδοση, πρόκειται για μια ηλεκτρονική και μηχανική διάταξη που μέσω ηλεκτρικού μοτέρ ελέγχει τον παραδοσιακό συμπλέκτη ώστε οι αλλαγές να γίνονται πάντα κατά το βέλτιστο τρόπο. Πρόκειται δηλαδή για μια διάταξη που θυμίζει Honda E-Clutch, μόνο που στην εφαρμογή της QJMOTOR δεν υπάρχει μανέτα συμπλέκτη στο χέρι ούτε επιλογέας ταχυτήτων στο πόδι. Απεναντίας, εδώ ο αναβάτης έχει την επιλογή να κάνει αυτός τις αλλαγές όπως θέλει, αλλά μόνο μέσω κουμπιών "συν" και "πλην" στο τιμόνι.

Είμαστε σε αναμονή για περισσότερες σχετικές πληροφορίες για το νέο SRV 300 AMT και φυσικά το μέλλον του στην ελληνική αγορά.

Στον οργασμό νέων μοτοσυκλετών που επικρατεί στην παγκοσμιοποιημένη πλέον βιομηχανία δικύκλων της Κίνας τα cruiser κατέχουν κεντρική θέση, πιθανότατα καθώς η αγορά των ΗΠΑ είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος για τις εξαγωγικές βλέψεις των Κινέζων κατασκευαστών.

Η δε τελευταία μόδα των αυτόματων μεταδόσεων που βλέπουμε ήδη από Honda και Yamaha, αλλά και από άλλους γνωστούς κατασκευαστές που ασχολούνται επίσης με το θέμα (λ.χ. ΚΤΜ), έχει ήδη γεννήσει κάποια τέτοια μοντέλα στην Κίνα, όπως το Benda Chinchila 350 ή το πιο πρόσφατο Regal Raptor 1000 που χρησιμοποιούν σκουτερίσιας λογικής μετάδοση CVT (διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης).

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το QJMOTOR SRV 300 ως πωλείται το 2024 στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon