.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 12:11

Ducati – Ετοιμάζεται «κοινός διάδοχος» για τα Panigale V2 και Supersport 950

Με απλά λόγια, η Ducati αναθεωρεί τον όρο του «προσιτού sportbike» για την ίδια της την γκάμα.

Πριν λίγο καιρό, η παρουσίαση της Ducati Panigale V2 Final Edition σηματοδότησε το τέλος του αντίστοιχου μοντέλου, το οποίο ούτως ή άλλως ήταν τοποθετημένο σε μία... «περίεργη» κατηγορία της αγοράς. Την μερίδα του λέοντος σε δημοσιότητα και πωλήσεις, άλλωστε, δέσμευε το Panigale V4. Από την άλλη, ένα ακόμα μοντέλο της Ducati που είναι μάλλον στο εμπορικό παρασκήνιο παρά στο προσκήνιο, ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κυκλοφόρησαν εξ Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση πληροφορίες από την NHTSA των ΗΠΑ, αποκαλύπτονται νέοι αριθμοί πλαισίου αλλά και η κωδική ονομασία «Project 2102» από την Ducati. Δύο πρότυπα-παραδείγματα που κυκλοφόρησαν, είναι τα «ZDMHAU8T?SB??????» και «ZDMHAU8T?ST??????», με τα ερωτηματικά να αντικαθιστούν το ψηφίο επαλήθευσης και τους σειριακούς αριθμούς παραγωγής του εκάστοτε μοντέλου.

Προφανώς μιλάμε για νέο μοντέλο και μάλιστα, με την κατάλληλη «αποκωδικοποίηση» των VIN, το 4ο ψηφίο του αριθμού πλαισίου (Η) μαρτυρά ότι η μοτοσυκλέτα θα ανήκει στην superbike γκάμα. Από τα πρότυπα των αριθμών πλαισίου αποκαλύπτεται ακόμα και η ισχύς της νέας μοτοσυκλέτας -μέσω του 8ου ψηφίου (Τ). Αυτή θα κυμανθεί μεταξύ 111 και 122 ίππων. Το 7ο ψηφίο (8) αναφέρεται στον τύπο κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το μοντέλο. Η Ducati μέχρι τώρα χρησιμοποιεί αριθμούς από το 1 έως το 7, άρα το 8 σηματοδοτεί ή έναν εντελώς νέο κινητήρα, είτε μία εξέλιξη ενός υπάρχοντος μοτέρ.

Το νέο μοντέλο αναμένεται για το 2025, κάτι που επίσης επιβεβαιώνεται από τα πρότυπα αριθμών πλαισίου, μέσω του 10ου ψηφίου S, ενώ η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ταϊλάνδη – εξού και τα δύο διαφορετικά ψηφία στην 11η θέση, B και T.

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν; Αρχικά, μιλάμε για μία μοτοσυκλέτα με χαρακτήρα «ενδιάμεσο» των Supersport 950 και Panigale V2 – πιο «άγριο» από την πρώτη, πιο «ήπιο» από την δεύτερη. Η ιπποδύναμη στα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω, υπονοεί ότι ο κινητήρας του μοντέλου θα είναι μία εξέλιξη ή μία νέα εκδοχή, του Testastretta V2 που η μάρκα χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες. Από την άλλη... ένα άλλο «εξωτικό» σενάριο μιλά για την ανάπτυξη ενός νέου, «μεσαίου» κυβισμού V4 κινητήρα! Παραμένουμε σε στάση αναμονής για τις επίσημες πληροφορίες – οι οποίες σχεδόν βεβαίως θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon