.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 13:19

TrialGP 2024, 7ος αγώνας, Ripoll (Ισπανία)

Τέλος της Outdoor σεζόν με ήδη εστεμμένο πρωταθλητή τον Toni Bou και αγωνία στην κατηγορία των Γυναικών.

Με τον Toni Bou (Montesa) να έχει ήδη κατακτήσει και βάσει αριθμών από τον προηγούμενο αγώνα τον 18ο παγκόσμιο τίτλο του στο outdoor TrialGP, το ενδιαφέρον στρεφόταν στη μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ των Gabriel Marcelli (Montesa) και Jaume Busto (GASGAS).

Στο μεταξύ ο Bou ολοκλήρωσε έναν ακόμη άψογο αγώνα κατακτώντας τη νίκη και στις δύο μέρες διάρκειάς του, για να υπογραμμίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατέκτησε για 18η συνεχή χρονιά με το σχεδόν απόλυτο: έχασε μόνο σε μια ημέρα του διήμερου Ιταλικού GP και έμεινε 3 μόλις βαθμούς από το μέγιστο των 240 βαθμών που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει φέτος.

Rnd 7 2024 Hertz FIM Trial World Championship
Repsol Honda Team, 1-2 στο πρωτάθλημα

Στη δεύτερη θέση τελικώς επικράτησε ο Marcelli (180 β.) παίρνοντας την τρίτη θέση και στις δύο ημέρες του ισπανικού αγώνα, ενώ ο Busto με δύο δεύτερες δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έμεινε τρίτος στη βαθμολογία (177 β.) με μόλις τρεις βαθμούς απόσταση από τον Marcelli.

Η μεγάλη μάχη δόθηκε στην κατηγορία των Γυναικών, όπου η Berta Abellan (Scorpa) με νίκη στον προηγούμενο αγώνα της Γαλλίας απειλούσε τη μόνιμη πρωταθλήτρια Emma Bristow (Sherco). Ωστόσο η Αγγλίδα κυρίαρχος του αθλήματος δεν έχει μείνει εκτός βάθρου σε Grand Prix από το μακρινό 2012 και για να χάσει τον τίτλο θα έπρεπε να συμβεί αυτό ακριβώς.

Rnd 7 2024 Hertz FIM Trial World Championship
Από αριστερά: Berta Abellan (Scorpa), Emma Bristow (Sherco), Andrea Sofia Rabino (Beta)

Στο τέλος το αποτέλεσμα έγραφε πως Bristow και Abellan μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στις δύο μέρες του αγώνα κι έτσι η Bristow πανηγύρισε το δέκατο παγκόσμιο πρωτάθλημά της με 149 βαθμούς έναντι 139 της Abellan, κλείνοντας στην κορυφή μια σπουδαία καριέρα. Η 33χρονη Αγγλίδα αποσύρεται από την ενεργό δράση με παλμαρέ γεμάτο επιτυχίες και κούπες.

Τρίτη στον αγώνα κατετάγη η Andrea Sofia Rabino (Beta), κατακτώντας και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα με 116 βαθμούς.

Rnd 7 2024 Hertz FIM Trial World Championship

Στην κατηγορία Trial2 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Άγγλος Jack Peace (Sherco) μετά από έναν αγώνα όπου προφανώς τον κατέβαλε το άγχος και προσπάθησε απλώς να συντηρήσει την βαθμολογική του υπεροχή, τερματίζοντας 6ος και 5ος στις δύο αγωνιστικές ημέρες αντίστοιχα.

Οι νίκες μοιράστηκαν μεταξύ των Billy Green (Scorpa) και Gael Chatagno (Electric Motion), ενώ ο βασικός αντίπαλος του Peace για τον τίτλο, ο Ισπανός Arnau Farre (Sherco) δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, τερματίζοντας 3ος και 2ος στις δύο μέρες του ισπανικού GP.

Με 185 βαθμούς ο Peace κατέκτησε τον τίτλο, με τον Farre να μένει στους 175 (δηλαδή ακόμη κι αν έπαιρνε δύο νίκες και πάλι θα υπολειπόταν δύο βαθμών του πρωταθλητή) και τρίτο στην τελική κατάταξη τον Green με 162 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 13:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TrialGP 2024, 6ος αγώνας, Cahors (Γαλλία) - Toni Bou x 18!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon