.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 14:12

CIMA Motor 2024 - Η Honda προανήγγειλε το CBR400R Four

Στη συνέντευξη Τύπου της κινέζικης έκθεσης ο εκπρόσωπος της Honda ανακοίνωσε πως σύντομα θα έρθει ένα νέο τετρακύλινδρο σπορ μοντέλο μεσαίου κυβισμού.

Από αλλού την περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε. Στην Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες η επικαιρότητα έχει βουτήξει με το κεφάλι στη φημολογία περί του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα που εξελίσσει η Honda με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει στη νέα γενιά CB400 Super Four, αλλά και σε μια νέα supersport μοτοσυκλέτα που θέλει να ανταγωνιστεί το Kawasaki ZX-4R.

Ωστόσο η μεγάλη είδηση της πρώτης μέρας (Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου) της μεγαλύτερης έκθεσης μοτοσυκλετών της Κίνας, China International Motorcycle Show ή επί το συντομότερο CIMA Motor 2024, προήλθε από τη συνέντευξη Τύπου της Honda. Σε αυτήν ο Minoru Kato, Motorcycle Business Unit General Manager της Honda, παρουσίασε μερικά από τα προσεχή νέα μοντέλα που εξελίσσει η εταιρεία του και ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το "τετρακύλινδρο μεσαίου κυβισμού" μοντέλο (η αναγραφή στα κινέζικα πάνω από τη μοτοσυκλέτα στην οθόνη) που εμφανίζεται ως μια σκοτεινή σιλουέτα βασισμένη στο CBR500R.

Παράλληλα, με τη Honda να έχει κατοχυρώσει στην Ιαπωνία το όνομα CBR400R Four, πλέον όλοι θεωρούν βέβαιο πως αυτή είναι η μοτοσυκλέτα για την οποία μίλησε ο Kato.

Στην Ιαπωνία υπάρχει ήδη CBR400R και είναι μια υποκυβισμένη έκδοση του δικύλινδρου CBR500R που εξυπηρετεί τη στρωμάτωση των ιαπωνικών διπλωμάτων οδήγησης, ενώ στην ίδια ακριβώς λογική υπάρχει ΝΧ400 και άλλα μοντέλα που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη.

Το όνομα CBR400R Four κατοχυρώθηκε από τη Honda στην Ιαπωνία πριν περίπου έναν μήνα, βάζοντας ένα πιο επίσημο όνομα στη θέση του CBR400RR που όλες οι εικασίες χρησιμοποιούσαν ως τότε, με την προσθήκη του Four να εξηγεί την τετρακύλινδρη φύση του κινητήρα και να το διαχωρίζει από το προϋπάρχον δικύλινδρο CBR400R.

Ο Kato δεν προσέφερε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, όπως ένα χρονοδιάγραμμα παραγωγής του νέου μοντέλου ("στο κοντινό μέλλον" είπε αυτολεξεί) ή τεχνικά στοιχεία, ωστόσο η αποκάλυψή του ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέα φημολογία πως το CBR400R Four μπορεί να ντεμπουτάρει στην EICMA 2024 τον Νοέμβριο.

Πηγή: Jorsindo / Autoby

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon