.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 10:59

MXGP 2024, 14ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Να γιατί ο Jeffrey Herlings είναι γνωστός ως "The Bullet", δηλαδή Η Σφαίρα.

Ο 14ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε σε μια ιστορική πίστα της Ευρώπης, τη βελγική Lommel, η άμμος της οποίας μας χάρισε μοναδικό θέαμα από τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου.

Ένας εξ αυτών είναι αναμφίβολα ο Jeffrey Herlings (KTM) που φημίζεται για την ταχύτητά του σε σαθρά εδάφη, κάτι που απέδειξε περίτρανα με την κυριαρχία του στον βελγικό αγώνα.

GAJSER MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Tim Gajser (Honda)

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε εκπληκτικά τον αγώνα και ανέλαβε να οδηγήσει τη δράση με πολύ γρήγορο ρυθμό, την ώρα που ο νικητής του προκριματικού αγώνα, Herlings, βρισκόταν τέταρτος μετά την πρώτη στροφή (Holeshot).

Δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καθαρίσει τους προπορευόμενους Jeremy Seewer (Kawasaki) και Calvin Vlaanderen (Yamaha) και να αρχίσει να πιέζει αφόρητα τον Prado, ωστόσο την ώρα που είχε αρχίσει να τον πλησιάζει μπλέχτηκε με έναν αναβάτη που έτρωγε γύρο, έπεσε και βρέθηκε 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο με περίπου 15 λεπτά να απομένουν στον αγώνα.

Κάπου εκεί ο Herlings μπήκε σε beast mode, μάζεψε τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα της διαφοράς αυτής σε έναν γύρο και στον επόμενο είχε φτάσει στον πίσω τροχό του Prado για να τον περάσει άμεσα! Ο Ολλανδός αναβάτης της ΚΤΜ δεν έκλεισε το γκάζι καθόλου και συνέχισε να γυρνά σε εκτυφλωτικό ρυθμό για να φτάσει στη νίκη με σχεδόν 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ισπανό πρωταθλητή που τερμάτισε δεύτερος.

Τρίτος τερμάτισε ο Vlaanderen σε έναν μοναχικό αγώνα από τη στιγμή που καθάρισε με τον ανταγωνισμό, ο οποίος είχε τις μορφές των Romain Febvre (Kawasaki) στην τέταρτη θέση και Tim Gajser (Honda) στην πέμπτη.

FEBVRE MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Romain Febvre (Kawasaki)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado επανέλαβε την ταχύτατη εκκίνησή του και πήρε για 14η φορά φέτος τη Holeshot, ενώ ο Herlings ήταν ξανά τέταρτος πίσω από τις Kawasaki των Febvre και Seewer. Ο Ολλανδός ωστόσο καθάρισε γρήγορα με τους δύο προπορευόμενούς του και σύντομα έφτασε και πέρασε τον Prado.

Έκτοτε ο Herlings δεν ξανακοίταξε πίσω και κυριάρχησε στον δικό του άπιαστο ρυθμό για μια ακόμη νίκη με διαφορά της τάξης των 10 δευτερολέπτων από τον Prado, ενώ το βάθρο του σκέλους συμπλήρωσε ο Febvre - το πρώτο του μετά τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στο GP της Γαλλίας τον Μάιο.

Έτσι το τελικό βάθρο του Βελγικού MXGP είχε τον Herlings πρώτο και θριαμβευτή, τον Prado δεύτερο και τον Febvre τρίτο, με τον Gajser ως τον μεγάλο χαμένο της Lommel από την τέταρτη θέση.

Λέμε "χαμένο" γιατί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας διατήρησε την πρωτιά του με 705 βαθμούς, αλλά είδε τόσο τον Prado (681 β.) όσο και τον Herlings (667 β.) να τον πλησιάζουν.

DEWOLF MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 οι δύο αγώνες στο Βέλγιο ήταν συναρπαστικοί με διαρκείς ανατροπές και πολλές πτώσεις.

Μεγάλος κερδισμένος από τη μάχη της Lommel ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Kay de Wolf (Husqvarna), ο οποίος νίκησε στο πρώτο σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο, με αποτέλεσμα να πάρει τη συνολική νίκη του αγώνα και να ενισχύσει κι άλλο τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.

ELZINGA MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Rick Elzinga (Yamaha)

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 τον de Wolf συνόδευσαν στο βάθρο οι Rick Elzinga (Yamaha) και Camden Mc Lellan (RSA, Triumph) - με τη δεύτερη Triumph του Mikkel Haarup να ακολουθεί μόλις μια θέση έξω από το βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος νικητής αναδείχθηκε ο Simon Laengenfelder (GASGAS) και τρίτος ο Liam Everts (KTM) στον αγώνα της πατρίδας του.

LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)

Συνολικά ο de Wolf πήρε τους περισσότερους βαθμούς στη Lommel, ο Elzinga ήρθε δεύτερος και ο Laengenfelder τρίτος.

Στη βαθμολογία η πρωτιά του de Wolf ενισχύθηκε φτάνοντας στους 683 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) δεύτερο στους 618 μετά από έναν μέτριο αγώνα στη Lommel (5ος και 8ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα) και τον Laengenfelder τρίτο στους 606 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 Αυγούστου στην Uddevalla της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon