.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 11:15

MXGP 2024, 16ος αγώνας, Arnhem (Ολλανδία)

Εντός έδρας θρίαμβος για Herlings, καθώς ο Prado για δεύτερο συνεχόμενο GP έκλεισε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Gajser και το πρωτάθλημα οδεύει προς καυτό φινάλε.

Μιαν εβδομάδα μετά την επικράτηση του Jorge Prado (GASGAS) επί του Tim Gajser (Honda) στο σουηδικό GP της Uddevalla, ο ολλανδικός αγώνας στην αμμώδη πίστα της Arnhem προσέφερε ένα ακόμη βήμα προς το δραματικό φινάλε που προοιωνίζεται για το φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας προσέφερε επίσης μια ευκαιρία για τον Tony Cairoli να δοκιμάσει την ΜΧ μοτοσυκλέτα της Ducati στο κορυφαίο επίπεδο και μάλιστα να καταγράψει τους πρώτους της βαθμούς στο παγκόσμιο με τη 15η θέση στο πρώτο σκέλος.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP κατηγορίας ο Prado ανέλαβε να οδηγήσει τη δράση από νωρίς την ώρα που ο Gajser και το τοπικός ήρωας Jeffrey Herlings (KTM) βρίσκονταν αρκετές θέσεις πιο πίσω, με τον Ολλανδό να έχει πέσει στα όρια της δεκάδας μετά το μποτιλιάρισμα της πρώτης στροφής.

mxgp24 16 ollandia 4

Ενόσω όμως ο Prado επιχειρούσε να ανοίξει μια διαφορά ικανή να τον προστατεύσει από αυτό που είχε πάθει στη Lommel από τον Herlings, ο αναβάτης της ΚΤΜ είχε αρχίσει ξανά να γυρνά στον δικό του ταχύτατο ρυθμό φτάνοντας στην τρίτη θέση στον 13ο γύρο όταν πέρασε τον Gajser. Στη συνέχεια πλησίασε τους άλλους δύο αναβάτες που απέμεναν, τον συμπατριώτη του Glenn Coldenhoff (Fantic) και φυσικά τον Prado, τους οποίους και καθάρισε για να περάσει πρώτος.

Ο Herlings έφτασε έτσι στη νίκη του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία, παρότι ο Prado επέμεινε στο κυνήγι του ως και την καρό σημαία, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Coldenhoff.

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της κατηγορίας ο Coldenhoff άνοιξε τη μάχη στρίβοντας πρώτος στη Holeshot με τους Gajser, Herlings και Prado κατά σειρά πίσω του. Λίγους γύρους αργότερα ο αναβάτης της Fantic θα υποχωρούσε στην τέταρτη θέση καθώς οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος μάχονταν λυσσαλέα για τα πρωτεία.

mxgp24 16 ollandia 5

Κερδισμένος από τη μάχη αυτή βγήκε ξανά ο Herlings καθώς καθάρισε με τους δύο αντιπάλους του στον όγδοο γύρο με το κοινό να παραληρεί και από εκεί και πέρα οδήγησε ταχύτατα προς μια νίκη με διαφορά άνω των 9 δευτερολέπτων από τον Prado. Στο μεταξύ ο Gajser είχε μια μικρή πτώση που τον έβγαλε εκτός από τη μάχη της νίκης και τον ανάγκασε να πολεμήσει με τον Coldenhoff για να καταφέρει να κρατήσει την τρίτη θέση στο βάθρο του σκέλους.

Έτσι στο σύνολο του Ολλανδικού GP ο Herlings πήρε τη νίκη με το απόλυτο των 50 βαθμών, με δεύτερο τον Prado που οπωσδήποτε πανηγυρίζει τους έξι βαθμούς παραπάνω που αποκόμισε εις βάρος του Gajser που κατατάχθηκε τρίτος ισοβαθμώντας με τον Coldenhoff.

Στη βαθμολογία ο Gajser διατηρείται πρώτος με 801 βαθμούς, αλλά πλέον ο Prado πλησίασε επικίνδυνα στους 792 και στο παιχνίδι φαίνεται να μπαίνει και ο Herlings που έφτασε στους 766 - αν και με τέσσερα GP να απομένουν για φέτος είναι μάλλον ανέφικτο γι' αυτόν να κάνει ρεαλιστικά όνειρα τίτλου.

mxgp24 16 ollandia 2

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Kay de Wolf (Husqvarna) αγωνιζόταν ενώπιον του κοινού της πατρίδας και ήθελε σαφώς να κυριαρχήσει εντός έδρας, κάτι που κατάφερε στο πρώτο σκέλος, παρότι ο Lucas Coenen (Husqvarna) εντυπωσίασε με την ταχύτητά του έχοντας επιστρέψει από τις πιο πίσω θέσεις μετά από κακή εκκίνηση. Ο Βέλγος πίεσε αφόρητα τον Ολλανδό για τη νίκη του σκέλους και τερμάτισε μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον νικητή, ενώ τρίτος ήταν ο Liam Everts (KTM).

Στο δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 ωστόσο ο Lucas Coenen δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την ταχύτητά του στην άμμο κατακτώντας εμφατικά τη νίκη με αέρα σχεδόν 35 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Andrea Adamo (KTM).

mxgp24 16 ollandia 1

Ο de Wolf στο μεταξύ είχε μια δύσκολη στιγμή όταν συγκρούστηκε με αναβάτη που έτρωγε γύρο και ολοκλήρωσε το σκέλος με τραυματισμένη τη μοτοσυκλέτα του, για να δηλώσει αργότερα πανευτυχής που κατάφερε να φτάσει ως το τέρμα χωρίς να μείνει από μηχανικό πρόβλημα και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς. Ο Ολλανδός πρωτοπόρος της ΜΧ2 μάλιστα έφτασε κοντά και στο βάθρο μένοντας ωστόσο τέταρτος, με τον Camden Mc Lellan (Triumph) να ανεβαίνει στο βάθρο ως τρίτος στο σκέλος.

Στο τελικό αποτέλεσμα της Arnhem ο Lucas Coenen ήταν ο νικητής, με δεύτερο τον de Wolf και τρίτο τον Adamo.

Στην κατάταξη ο de Wolf διατηρεί την πρωτιά με 777 βαθμούς και μια υγιή διαφορά από τον Lucas Coenen που έπεται με 733, ενώ τρίτος είναι από μακριά ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με 676 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 24-25 Αυγούστου, στη Frauenfeld της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon