.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 16:53

MXGP 2024, 15ος αγώνας, Uddevalla (Σουηδία)

Ο Jorge Prado κλείνει την ψαλίδα από τον Tim Gajser.

Μέχρι και το Grand Prix της Τσεχίας ο Tim Gajser (Honda) έδειχνε άνετος στην κορυφή της βαθμολγίας, με τον Jeffrey Herlings (KTM) να μαζεύει περισσότερους βαθμούς από τον Jorge Prado (GASGAS).

Στη Σουηδία ωστόσο ο Prado αποδείχθηκε ασυναγώνιστος και με μια ολοκληρωτική νίκη πλησίασε κι άλλο τον πρωτοπόρο Σλοβένο της Honda.

Υπό ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της Σουηδίας, στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Prado πάλεψε πολύ πριν περάσει τον Gajser στην πρωτιά του αγώνα στο τέλος του 13ου γύρου και η μονομαχία των δύο πρωταγωνιστών στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε την κατάταξη, με τον Ισπανό πρώτο και τον Σλοβένο δεύτερο, ενώ το βάθρο του σκέλους ολοκλήρωσε ο Γάλλος Romain Febvre (Kawasaki).

Ένας από τους πρωταγωνιστές της μάχης αυτής ήταν ο τοπικός ήρωας των Σουηδών, Isak Gifting (Yamaha) που οδήγησε για αρκετούς γύρους και έδωσε πολλές μάχες πριν τελικώς υποκύψει στην εμπειρία των αντιπάλων του και τερματίσει 7ος.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado ανέλαβε να οδηγήσει από νωρίς επιβάλλοντας έναν γρήγορο ρυθμό, στον οποίο απάντηση είχε κυρίως ο Herlings, που τον κυνήγησε αρκετά μα ανεπιτυχώς για την πρωτιά, και ο Gajser που τερμάτισε τρίτος.

Συνολικά στο Σουηδικό GP ο Prado πήρε με το απόλυτο των βαθμών τη νίκη, με τον Gajser δεύτερο και τον Herlings τρίτο.

Αυτό στη βαθμολογία σημαίνει πως ο Gajser προηγείται με 757 βαθμούς, ο Prado πλησίασε λίγο στους 740 και ο Herlings συνέχισε την ανοδική του πορεία φτάνοντας στους 709.

Στην ΜΧ2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) πήρε δύο νίκες και πλησίασε τον Kay de Wolf (Husqvarna) στη βαθμολογία.

Στο πρώτο σκέλος ο L. Coenen νίκησε με σχετική άνεση μπροστά από τον Mikkel Haarup που χάρισε ένα ακόμη βάθρο στην Triumph και τον Simon Laengenfelder (GASGAS).

Στο δε δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 η νίκη πήγε πάλι στον L. Coenen, με δεύτερο αυτή τη φορά το Andrea Adamo (KTM) και τρίτο τον Laengenfelder.

Στο τελικό αποτέλεσμα του GP της Uddevalla ο L. Coenen ήταν ο νικητής με το απόλυτο των βαθμών, με δεύτερο τον Adamo και τρίτο τον Laengenfelder.

H 5η θέση που εξασφάλισε στον αγώνα ο de Wolf σήμαινε πως πήρε 18 βαθμούς λιγότερους από τον νικητή, ωστόσο η πρωτιά του στην κατάταξη στέκει γερά με 725, την ώρα που ο L. Coenen έφτασε στους 676 και ενώ νιώθει τον Laengenfelder στην τρίτη θέση με 653.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18 Αυγούστου στο Arnhem της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 16:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon