.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 15:59

MXGP 2024, 18ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)

Νέα επικράτηση Prado και πλέον το πρωτάθλημα οδεύει προς φινάλε-θρίλερ με Gajser.

Ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, MXGP of Turkey, φιλοξενήθηκε στη γειτονική μας χώρα υπό έντονη ζέστη, εκκινώντας την τελευταία τριάδα αγώνων που θα κρίνουν το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Στην Τουρκία ο Jorge Prado (GASGAS) επέστρεψε στις νίκες μετά την επικράτηση του Tim Gajser (Honda) πριν λίγες μέρες στην Ελβετία και μείωσε κι άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από την κορυφή, στήνοντας ένα σκηνικό αγωνίας για τα δύο τελευταία GP της φετινής σεζόν.

GAJSER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Tim Gajser (Honda)

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jeremy Seewer (Kawasaki) πήρε την πέμπτη φετινή του Holeshot μπροστά από τον Gajser και τον Maxime Renaux (Yamaha), την ώρα που οι Romain Febvre (Kawasaki), Jeffrey Herlings (KTM) και Ruben Fernandez (Honda) έμπλεκαν αμέσως μετά την εκκίνηση και οι δύο πρώτοι εκ των τριών έχαναν πολύτιμες θέσεις.

Σύντομα ο Renaux προσπέρασε τον Fernandez και εκμεταλλεύτηκε λάθος του Gajser για να περάσει δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση έφτασε αργότερα ο Prado με στόχο να πιέσει για να ανέβει ακόμη περισσότερο και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως είχε τον Σλοβένο πρωτοπόρο της βαθμολογίας πίσω του.

Παρόλα αυτά ο Renaux αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Seewer, με τον Prado να μένει τρίτος και εμφανώς εκνευρισμένος.

SEEWER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Jeremy Seewer (Kawasaki)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP απολαύσαμε μια μάχη των τριών κορυφαίων αναβατών του κόσμου και πρωτοπόρων στη βαθμολογία. Οι κ.κ. Prado, Gajser και Herlings έπαιζαν για τη νίκη με τον Ισπανό να καταφέρνει να την πάρει μπροστά από τον Σλοβένο, με τον Ολλανδό να μένει τρίτος. Ήταν τόσο γρήγοροι αυτοί οι τρεις που, ενδεικτικά, ο τέταρτος Febvre τερμάτισε 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον Herlings!

Στο σύνολο του Τουρκικού GP ο Prado πανηγύρισε τη νίκη με τον Gajser δεύτερο και τον Seewer τρίτο.

Στη βαθμολογία ο Gajser εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά με 910 βαθμούς, αλλά ο Prado του έκοψε άλλους πέντε στην Afyonkarahisar και έφτασε στους 896, ενώ ο Herlings μάλλον έχει χαιρετήσει επί της ουσίας τη διεκδίκηση του τίτλου με τους 857 βαθμούς που έχει μαζέψει ως τώρα.

COENEN L MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Lucas Coenen (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 η επέλαση του Lucas Coenen (Husqvarna) συνεχίζεται, ωστόσο η πρωτοπορία του ομόσταυλού του, Kay de Wolf (Husqvarna), δε δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα καθώς ο Ολλανδός διατηρεί τη δική του βαθμολογική συγκομιδή σε υψηλό επίπεδο.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο L. Coenen πήρε τη νίκη από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Liam Everts (KTM) κατά σειρά, με τον de Wolf τέταρτο.

DEWOLF MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο νικητής ήταν ξανά ο ίδιος, αυτή τη φορά με τον de Wolf να τον ακολουθεί σε απόσταση μικρότερη των 4 δευτερολέπτων και τον Mikkel Haarup να ανεβάζει την Triumph σε ένα ακόμη βάθρο.

Κάπως έτσι το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα του Τουρκικού GP του Motocross φέρνει τον L. Coenen πρώτο και καλύτερο με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών (50), τον de Wolf δεύτερο και τον Laengenfelder τρίτο.

LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)

Στη βαθμολογία ωστόσο ο de Wolf παραμένει πρώτος με 873 βαθμούς και μάλλον δεν ανησυχεί πολύ για τους 10 περισσότερους που πήρε o L. Coenen καθώς ο Βέλγος παραμένει σε σχετική απόσταση ασφαλείας με 829 βαθμούς. Τρίτος έπεται από μακριά ο Laengenfelder με 774 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος, προτελευταίος αγώνας του 2024 θα γίνει στη Σανγκάη της Κίνας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 16:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon