.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:29

MXGP 2024, 13ος αγώνας, Loket (Τσεχία)

Εντυπωσιακός Herlings, αποτελεσματικός Gajser και στη μέση ο Prado.

Ο 13ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε σε μια ιστορική πίστα, τη Loketske Serpentiny της Τσεχίας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου προγράμματος από το 1998.

Φτάνοντας ως εδώ ο Tim Gajser (Honda) είχε καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από διαρκείς ανατροπές μεταξύ αυτού και του πρωταθλητή 2023, Jorge Prado (GASGAS), ωστόσο φέτος το μενού έχει και υγιή Jeffrey Herlings (KTM) για να νοστιμίσει κι άλλο το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.


Jeffery Herlings #84 (KTM)

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, MXGP, αρχικά οι δύο Kawasaki Romain Febvre και Jeremy Seewer έφυγαν πρώτες, ωστόσο πολύ σύντομα η κεφαλή του αγώνα είχε καταληφθεί κατά σειρά από τους Prado, Herlings και Gajser.

Οι δύο πρώτοι άρχισαν να ξεχωρίζουν από τον Σλοβένο της Honda, μονομαχώντας για την πρωτιά που για αρκετή ώρα ήταν στα χέρια του Ισπανού πρωταθλητή, ωστόσο η ταχύτητα του Herlings ήταν αυτή που στο τέλος του έδωσε τη νίκη, ακολουθούμενος από τους Prado και Gajser κατά σειρά.

9B3A4500
Jorge Prado (GASGAS)

Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο ο Herlings αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς έμπλεξε με άλλους αναβάτες στην εκκίνηση και έπεσε χάνοντας αρκετές θέσεις την ώρα που ο Prado οδηγούσε τη δράση αρχικά, πριν τον περάσει ο Gajser καθ' οδόν προς μια πολύ σημαντική νίκη.

Στο μεταξύ ωστόσο ο Herlings περνούσε κόσμο και κοσμάκη για να φτάσει 12ος όταν, στην προσπάθειά του να περάσει τον Andrea Bonacorsi (Yamaha) βρήκε με τον μπροστινό τροχό του τον πίσω του αντιπάλου του και ξανάπεσε. Ο Ολλανδός της ΚΤΜ σηκώθηκε και με εκτυφλωτικό ρυθμό ξαναπέρασε την πλειοψηφία των αντιπάλων του για να φτάσει ως την τέταρτη θέση, όπου και τερμάτισε!

Στο μεταξύ ο Gajser πανηγύριζε μια νίκη επί του Prado, με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha) να είναι ο μόνος άλλος αναβάτης που δεν πρόλαβε να πέσει θύμα του επερχόμενου Herlings.

Στο συνολικό αποτέλεσμα του Τσεχικού MXGP ο Gajser πήρε τη νίκη, με δεύτερο τον Prado και τρίτο τον Herlings, γεγονός που ενίσχυσε την πρωτιά του Σλοβένου στην κατάταξη με 663 βαθμούς. Ο Prado (627 β.) είδε την απόστασή του από την κορυφή να μεγαλώνει στους 36 βαθμούς, νιώθοντας τον Herlings που τον απειλεί πλέον από τους 608 που έχει.

9B3A4119
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 ο μεγάλος χαμένος ήταν ο πρωταθλητής Andrea Adamo (KTM) που αναγκάστηκε να αποσυρθεί με πρόβλημα στους κοιλιακούς, έχοντας τρέξει μόνο στο πρώτο σκέλος όπου και κατάφερε να συλλέξει μόλις 2 βαθμούς. Μεγάλος κερδισμένος του αγώνα ήταν ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) που πήρε τη συνολική νίκη του GP ανεβαίνοντας στο βάθρο και στα δύο σκέλη του.

9B3A3681
Lucas Coenen (Husqvarna)

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 νικητής αναδείχθηκε ο Lucas Coenen (Husqvarna) επικρατώντας άνετα του Simon Laengenfelder (GASGAS), με τον de Wolf τρίτο.

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος ο de Wolf πήρε τη νίκη με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό της διάρκειάς του, αφήνοντας δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον Liam Everts (KTM).

9B3A4006
Simon Laengenfelder (GASGAS)

Έτσι το συνολικό αποτέλεσμα του Τσέχικου GP φέρνει στην πρώτη θέση τον de Wolf, δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον Lucas Coenen.

Στη βαθμολογία ο de Wolf κρατά γερά την πρώτη θέση με 626 βαθμούς, τον καταδιώκει ο Lucas Coenen με 580 και τρίτος είναι ο Laengenfelder με 560.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Lommel στο Βέλγιο στις 28 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon