.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 11:48

Honda CMX1100 Rebel 2025 - Ανανεώνεται και αποκτά μία special έκδοση

Αλλαγές στην γκάμα του μεγάλου cruiser της Honda, εν όψει 2025. 

Η Honda ανακοίνωσε την ανανέωση του CMX1100 Rebel ή Rebel 1100, επιβεβαιώνοντας ανάλογα ρεπορτάζ από νωρίτερα μέσα στο έτος. Οι αλλαγές δεν είναι ριζικές, αλλά ανανεωτικές, ωστόσο το μοντέλο αποκτά και μία «εργοστασιακή special edition» εξοπλισμένη με επίσημα αξεσουάρ. Συνεχίζεται, η διάθεση της ακόμη πιο τουριστικής εκδοχής της μοτοσυκλέτας, CMX1100T Rebel, με το εμπρόσθιο fairing και τις πλαϊνές βαλίτσες.

Για το 2025, η θέση οδήγησης αλλλάζει για μεγαλύτερη άνεση: Το τιμόνι πηγαίνει πιο πίσω (28 mm) και πιο πάνω (12 mm), τα μαρσπιέ μετακινούνται ελαφρώς προς τα εμπρός (50 mm) και η σέλα γεμίζει με παχύτερο αφρώδες κατά 10 χιλιοστά, με το ύψος της από το έδαφος στα 710 mm μόλις. Αντικαθίσταται πλέον το κυκλικό όργανο, με μία οθόνη TFT 5 ιντσών με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής RoadSync (όχι ακόμη για την χώρα μας). Παράλληλα, ο αναβάτης έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει γρήγορα την σέλα συνεπιβάτη, αν επιθυμεί μοναχική βόλτα και με το ανάλογο στυλ εμφάνισης, ενώ από κάτω της βρίσκεται αποθηκευτικός χώρος 3 λίτρων.

Ο κινητήρας λαμβάνει επίσης αλλαγές, με αύξηση της σχέσης συμπίεσης του και της απόδοσης ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, η οποία φτάνει την μέγιστη τιμή των 10 kgm, στις 4.750 στροφές αλλά αποδίδεται με 32% καλύτερη απόκριση, από τον κινητήρα του Africa Twin 2024, στον οποίο βασίζεται αυτός του Rebel. Επιπλέον, το βολάν είναι αυξημένης μάζας σε σχέση με αυτό του Africa, για περαιτέρω βελτίωση των χαρακτηριστικών απόδοσης και αίσθησης του μοτέρ, σύμφωνα με τον χαρακτήρα του Rebel. Αλλαγές έχουν υποστεί οι ρυθμίσεις του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου γκαζιού, ενώ και ο χρονισμός των βαλβίδων είναι ειδικός για την περίσταση. Στα ηλεκτρονικά ελέγχου, έχουν βελτιστοποιηθεί τα χαρακτηριστικά απόδοσης των default χαρτογραφήσεων αλλά και του Traction Control και της λειτουργίας του ημιαυτόματου κιβωτίου DCT, για όσους το επιλέξουν. Η απόδοση του κινητήρα, βρίσκεται στους 88,4 ίππους, σε όλες τις εκδόσεις. 

Παρά την εμφατικά «cruiser» γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, η Honda ισχυρίζεται ότι το Rebel 1100 μπορεί να προσφέρει και σπορτίφ απόλαυση, με μέγιστη γωνία κλίσης τις 34,4 μοίρες και από τις δύο πλευρές, ενώ οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες ως προς την προφόρτιση ελατηρίου, εμπρός και πίσω (δύο αμορτισέρ πίσω και τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός, τις αποτελούν). Την πέδηση αναλαμβάνουν μονός δίσκος 330 χιλιοστλων εμπρός, με 4πίστονη μονομπλοκ ακτινική δαγκάνα, αλλά και μονός δίσκος 256 χιλιοστών πίσω, με δαγκάνα 1 εμβόλου. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 226 κιλά για την «απλή» έκδοση και  240 για την τουριστική Τ, με την επιλογή του DCT κιβωτίου να προσθέτει άλλα 10 κιλά.

Εκδόσεις T και SE

Η έκδοση CMX1100T Rebel εκφράζει την τουριστική πλευρά του Rebel, με την στάνταρ προσθήκη ενός αποκλειστικού εμπρόσθιου fairing «αμερικάνικου» τύπου, αλλά και πλαϊνών βαλιτσών συνολικής χωρητικότητας 35 λίτρων (16 δεξιά και 19 αριστερά).

Η έκδοση CMX1100SE Rebel είναι εστιασμένη στο στυλ, ως η πρώτη εργοστασιακά διαθέσιμη «special edition» της μοτοσυκλέτας: Φέρει bar-end καθρέπτες, κάλυμμα μπροστινού προβολέα, κοντό φτερό εμπρός και προστατευτικά «ακορντεόν» πιρουνιού, αλλά και σέλα με ραφές τύπου διαμαντιού και ανοδιωμένο προστατευτικό ψυγείου.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon