.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 12:43

Honda CMX500 Rebel 2025 – Τόνωση άνεσης, φρεσκάρισμα εμφάνισης

Και ο μικρότερος «επαναστάτης» της Honda έρχεται ανανεωμένος για το 2025 – Αναλυτικά οι αλλαγές.

Παράλληλα με το μεγάλο μοντέλο της σειράς Rebel, CMX1100 (μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση με ένα κλικ εδώ), η Honda ανακοίνωσε και το Rebel 500 2025, το οποίο έρχεται με μικρές επεμβάσεις για το νέο έτος.

Η εργονομία ήρθε στο επίκεντρο και για το μικρότερο μοντέλο, με νέο γέμισμα σέλας για βελτιωμένη άνεση, ενώ η πίσω σέλα αλλά και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι εύκολα αφαιρούμενα, αν ο αναβάτης το επιθυμεί. Παράλληλα, έχει «ρυθμιστεί» και η θέση του τιμονιού υπέρ της άνεσης του αναβάτη, αν και δεν αναφέρεται πόσο και πως ακριβώς. Οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω έχουν μικροεπεμβάσεις, με νέα ελατήρια και ποσότητα λαδιού απόσβεσης εμπρός, αλλά και νέο σχήμα στα στοπ διαδρομής των πίσω αμορτισέρ.

Νέα για το 2025 είναι και τα χρώματα Mat dim Gray Metallic για την «απλή» έκδοση, αλλά και το Candy Energy Orange για την έκδοση S, η οποία διαφοροποιείται με στάνταρ κάλυμμα προβολέα εμπρός, καλύμματα πιρουνιού εμπρός, ζάντες σε «μπρονζέ» απόχρωση και σέλα με ραφές τύπου διαμαντιού.

Ο κινητήρας λαμβάνει ανανέωση στις ρυθμίσεις της κεντρικής μονάδας ελέγχου, για αίσθηση απόδοσης ροπής από τις χαμηλές στροφές και μέγιστη τιμή της στα 4,4 kgm στις 6.000, την στιγμή που η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στα 46,2 άλογα/8.500 στροφές. Ο αισθητήρας OBD 2-2 εξάτμισης είναι επίσης νέος, ώστε να συμμορφωθεί το μοντέλο με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών Euro 5+.

Τέλος, εκτεταμένες είναι οι επιλογές εργοστασιακών αξεσουάρ για τους ιδιοκτήτες Rebel 500, ενώ θα προσφέρονται και 3 πακέτα: Style, Comfort και Travel. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon