.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 11:20

Honda Forza 750 2025 - Εντελώς νέο σχεδιαστικά

Εντελώς νέα σχεδιαστική προσέγγιση, νέα οθόνη TFT στα όργανα, βελτίωση στο DCT και νέα υλικά και είναι σίγουρο ότι το μοντέλο θα συζητηθεί έντονα!

H Honda αποκάλυψε, πριν λίγα λεπτά, το νέο Forza 750 2025. Το mega scooter αλλάζει εντελώς σε θέμα εμφάνισης, ενώ φρεσκάρεται τεχνολογικά – θέτοντας, πιθανότατα, νέο πήχη για τα μελλοντικά Forza 350 και 125.

Το νέο στυλ είναι εμφανέστατο, κάνοντας το μοντέλο ιδιαίτερα πιο επιθετικό και θυμίζοντας, θα έλεγε κανείς, κάτι από την μεγάλη τουριστική Goldwing. Οι καθρέπτες είναι πλέον ευκολότεροι στην ρύθμιση, ενώ νέα είναι και η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, με 25% πλατύτερη περιοχή ανεμοκάλυψης. Αξιοσημείωτη είναι η χρήση νέων υλικών στο μοντέλο, όπως το Durabio που είναι μία βιολογικής προέλευσης ρητίνη τύπου πολυανθρακικού, ενώ έχει αυξηθεί και η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και ελαστικών υλικών.

Νέα είναι η οθόνη ενδείξεων TFT 5 ιντσών, με αυτόματα ρυθμιζόμενη φωτεινότητα για να είναι ευδιάκριτη στο φως του ήλιου. Σύμφωνα με την Honda, ανάμεσα στο πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης και την ίδια, υπάρχει γέμισμα ρητίνης για τον σκοπό αυτό. Προβλέπεται φυσικά συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, μέσω της πλατφόρμας RoadSync – η οποία ωστόσο δεν διατίθεται για την Ελλάδα ακόμα. Το μοντέλο εξοπλίζεται επίσης με σύστημα Keyless ασύρματου κεντρικού κλειδιού, φώτα φρένων με ειδοποίηση πέδησης πανικού, αλλά και φλας με αυτόματη ακύρωση.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, δεν έχε αλλαγές, αποδίδοντας 59 ίππους και 7 Kgm ροπής, πλήρως ηλεκτρονικό έλεγχο γκαζιού και 3 επίπεδα Traction Control (HSTC), αλλά και 3+1 χαρτογραφήσεις λειτουργίας. Το αυτόματο κιβώτιο DCT έχει βελτιώσεις για καλύτερη απόκριση στις εκκινήσεις και τις χαμηλές στροφές, ενώ στην χαρτογράφηση USER ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει ο ίδιος το πώς επιθυμεί να αλλάζουν οι ταχύτητες –ομαλά ή επιθετικά.

Οι ζάντες έχουν νέα σχεδίαση, την στιγμή που ο πυρήνας του μοντέλου δεν φέρει αλλαγές, ως προς το πλαίσιο και τις αναρτήσεις, αλλά και τα φρένα. Μία ευρεία γκάμα επίσημων αξεσουάρ θα γίνει διαθέσιμη για το μοντέλο, ενώ προβλέπονται 4 πακέτα: Comfort, Style, Travel και Urban.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon