.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 16:42

Ιαπωνικές φήμες για τετρακύλινδρο Honda CB500 Super Four

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας που επιβεβαιωμένα ετοιμάζει η Honda για την αναγέννηση του CB400 Super Four είναι πολύ πιθανό να έρθει και σε έκδοση 500 κυβικών.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που η Honda πρακτικά επιβεβαίωσε το πλάνο της να παρουσιάσει μια νέα γενιά CB400 Super Four με έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που εξελίσσει στην Ιαπωνία. Μάλιστα όλα δείχνουν πως η νέα αυτή μονάδα θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για ένα νέο CBR400R Four ως απάντηση στο Kawasaki Ninja ZX-4R.

Αυτές είναι πληροφορίες που ήδη γνωρίζουμε, ωστόσο ο ιαπωνικός Τύπος μας έχει φρέσκιες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, τα νέα δημοσιεύματα του Young Machine μιλούν για δύο εκδοχές του ίδιου τετρακύλινδρου κινητήρα, μια σε 400 και μια σε 500 κυβικά εκατοστά, με το πρώτο να προορίζεται για την ιαπωνική αγορά και το δεύτερο για εξαγωγές.

Εφόσον αυτό συμβεί θα πρόκειται για δύο παραλλαγές του ίδιου κινητήρα, ο οποίος θα έχει εξελιχθεί εξαρχής για τα 500 cc και θα κατασκευάζεται και σε μια υποκυβισμένη εκδοχή που ακολουθεί τις ιαπωνικές άδειες οδήγησης, όπου τα 400 cc είναι ένα όριο μεταξύ δύο κατηγοριών.

Υπάρχει επίσης μια ακόμη είδηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η οποία αφορά το πού θα κατασκευάζεται το νέο CB400/500. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, όλα δείχνουν πως το νέο CB400 θα κατασκευάζεται στην Κίνα από το Wuyang Honda και φυσικά το ίδιο ισχύει για το υποθετικό CB500. Η αιτία, κατά το Young Machine, εντοπίζεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των τετρακύλινδρων μεσαίου κυβισμού στην αγορά της Κίνας, στην οποία στοχεύει η Honda και προφανώς έχει κάθε συμφέρον να γλιτώνει φόρους εισαγωγής στη χώρα όπου αναμένεται να πουλήσει σε μεγάλους αριθμούς το νέο μοντέλο.

Ωστόσο εξαιτίας της ιαπωνικής νομοθεσίας, που επιβάλλει πως οι μοτοσυκλέτες που πωλούνται στη χώρα ως Made in Japan πρέπει να έχουν περάσει ποιοτικό έλεγχο από εργαζόμενους εγκεκριμένους για τη δουλειά αυτή από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, δεν αποκλείεται η συναρμολόγηση να γίνεται στο εργοστάσιο της πόλης Kumamoto στην Ιαπωνία. Ως παράδειγμα μάλιστα χρησιμοποιούνται οι περιπτώσεις των CBR250RR και NC750X, που κατασκευάζονται σε Ινδονησία και Ταϊλάνδη αντίστοιχα, αλλά συναρμολογούνται στην Kumamoto όπου και γίνεται ο τελικός ποιοτικός έλεγχος πριν βγουν στην ιαπωνική αγορά.

Αυτά προφανώς ισχύουν για τα μοντέλα που πωλούνται στην Ιαπωνία, οπότε, εφόσον η είδηση περί εκδοχής 500cc όντως ισχύει, ας ευχηθούμε να προορίζεται και αυτό για την ιαπωνική αγορά.

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Honda CB400 Super Four του 2024 στην Ιαπωνία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NT1100 2025 – Ανανέωση ευρείας έκτασης
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon