.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 13:18

Honda CB400 2025 – Με 70 άλογα και νέο πλαίσιο-διαμάντι

Σήμερα στο προσκήνιο, άλλη μία πρόταση εμφάνισης αλλά και πληροφορίες από... «βαθύ λαρύγγι» του χώρου!

Όσο περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη του νέου Honda CB400 2025, το οποίο κυριολεκτικά έχει «ρίξει» τον παγκόσμιο ειδικό τύπο ήδη από την αρχή της φημολογίας, έρχονται νέες πληροφορίες και μάλιστα σοβαρές, από άτομο με βαθειά εμπλοκή στον χώρο! Μιλάμε για τον Minoru Kato, επικεφαλής του τμήματος μοτοσυκλετών και προϊόντων ισχύος της Honda, άρα... αυτά που θα διαβάσετε έχουν άλλο ειδικό βάρος!

Ο κύριος Kato δηλώνει, λοιπόν, ότι η ισχύς που πρέπει να περιμένουμε από τον νέο 4κύλινδρο κινητήρα, είναι περίπου 70 ίπποι. Μάλιστα, ο Kato σημείωσε ότι η Honda δεν επιδιώκει «ευθέως» την σύγκριση με το Kawasaki ZX-4R, που είναι επίσης 4κύλινδρο εν σειρά στα ίδια κυβικά. Στόχος του νέου project της Honda είναι η «τέλεια ισορροπία». Ο Kato δηλώνει, σύμφωνα με πηγές εξ Ιαπωνίας: «Για να βγάλεις άλογα, χρειάζεσαι υψηλές στροφές. Με άλλα λόγια, καλύτερα υλικά και μεγαλύτερη ακρίβεια, που ανεβάζουν τα κόστη. Αν η έμφαση δίνεται στην ισορροπία, δεν υπάρχει ανάγκη ανταγωνισμού στο ίδιο επίπεδο με την Kawasaki. Με άλλα λόγια, μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός χωρίς να ξεπεράσεις την απόδοση του ZX-4R».

O Kato έκανε δηλώσεις και για τον τύπο πλαισίου που ίσως χρησιμοποιήσει η μοτοσυκλέτα: «Είναι μεγάλες οι πιθανότητες θα χρησιμοποιηθεί πλαίσιο τύπου διαμαντιού, για να μειωθεί το βάρος». Εδώ αξίζει να επισημάνουμε ότι το «απερχόμενο» CB400SF, φέρει διπλό πλαίσιο από ατσάλι, «κλειστό» και στο κάτω τμήμα του. Το πλαίσιο τύπου διαμαντιού όχι απλώς μπορεί να είναι από αλουμίνιο, αλλά και να χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως δομικό τμήμα, κατεβάζοντας μετρήσιμα τα κιλά.

Μαζί με αυτές τις πληροφορίες, και ένα «φρέσκο» ψηφιακό rendering, για το πως θα μπορούσε να είναι η εμφάνιση της νέας μοτοσυκλέτας – με έντονη παρουσία του Honda Tricolor και του χρυσού. Εντάξει, το CB400SF ήταν μία εμβληματική μοτοσυκλέτα σχεδιαστικά, οπότε ο «διάδοχος» έχει προσδοκίες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon