.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 16:30

CFMOTO 750SR 2025 – Εδώ συγκλίνουν οι πληροφορίες

Το supersport μοντέλο της CFMOTO που εντοπίστηκε «εκεί έξω» εχθές... πιθανόν έχει ονοματεπώνυμο.

Πριν από λίγες ώρες, σύσσωμος ο ειδικός τύπος ασχολήθηκε με μία νέα CFMOTO μοτοσυκλέτα, που ξέφυγε (ή «ξέφυγε») από την μυστικότητα και εμφανίστηκε σε φωτογραφίες, που τελικά κυκλοφόρησαν σε όλο το διαδίκτυο. Φαίνεται ότι, τελικά, μιλάμε για μία νέα 750SR. Δηλαδή, μία ακόμη supersport μοτοσυκλέτα, στα μεγαλύτερα κυβικά που έχουμε δει επισήμως από την CFMOTO και πιθανότατα με έναν νέο, τετρακύλινδρο κινητήρα.

Έτσι, διαψεύδεται το ότι η μοτοσυκλέτα που είδαμε εχθές, είναι η νέα V4 των 200 αλόγων – η οποία βρίσκεται ακόμα στην σφαίρα της φαντασίας και των φημών. Όπως γράψαμε και στο ρεπορτάζ, φαίνεται η χρήση μονόμπρατσου αλλά και μίας ιδιαίτερης εξάτμισης με διπλές απολήξεις, και στις δύο πλευρές της μοτοσυκλέτας. Πείτε μας επιφυλακτικούς, αλλά το μοντέλο θα μπορούσε να είναι μία concept μοτοσυκλέτα και όχι ένα μοντέλο παραγωγής. Γιατί; Διότι το μονόμπρατσο, αλλά και το σχήμα της ζάντας που ίσα διακρίνεται στις εικόνες, μας θυμίζει την ιστορία του 450SR, που ξεκίνησε ως concept μοτοσυκλέτα το 2021, αλλά τελικά μπήκε στην παραγωγή με αρκετά ηπιότερο στυλ και χωρίς μονόμπρατσο.

Επιβεβαιώνεται, σε κάθε περίπτωση, ότι το μοντέλο θα έχει τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα και εδώ, οι παλαιότεροι φίλοι των superbikes θα σχολιάσουν πιθανώς ότι το 750SR πηγαίνει ξεκάθαρα «εμπρός, πίσω» - πριν από 30-35 χρόνια, όταν ο «κορυφαίος» τετρακύλινδρος κυβισμός στα Superbikes ήταν τα 750 κυβικά – βλέπε π.χ. GSX-R 750, ZXR750, Yamaha R7 και Honda VFR750. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η CFMOTO χρησιμοποίησε ως «έμπνευση» ή «βάση», τον κινητήρα των Suzuki GSX-R 750 των τελευταίων ετών και η απόδοση του μπορεί να φτάσει τους 150 ίππους! 

Ακόμα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία που εμφανίζονται στις εικόνες, το Quickshifter αλλά και τα φρένα Brembo. Είναι σίγουρο ότι η CFMOTO μας ετοιμάζει κάτι «καυτό»...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CFMOTO 500SR VOOM – Θα διατεθεί και εκτός Κίνας;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon