.
Κατηγορία Zoghsen
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 12:27

Cyclone RC600 - Ντεμπούτο με δικύλινδρο κινητήρα της Norton

Στη μεγάλη κινέζικη έκθεση CIMA Motor 2024 η Cyclone θα παρουσιάζει το RC600, ένα σπορ μοντέλο που βασίζεται σε νέα παραλλαγή του δικύλινδρου κινητήρα των Norton Atlas 650.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλετών της Κίνας, η CIMA Motor 2024 που διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης Chongqing όπου εδρεύουν πολλά εργοστάσια Κινέζων κατασκευαστών.

Σε αυτήν η Cyclone, θυγατρική της Zongshen, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα που ονομάζεται RC600 και στην καρδιά της οποίας πρωταγωνιστεί ένας δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 550 cc με μέγιστη απόδοση 58 hp και 5.6 kgm.

cyclone rc600 1

Όπως αποκαλύπτει ο κινέζικος Τύπος, πρόκειται για μια παραλλαγή του δικύλινδρου που είχε σχεδιάσει η αγγλική Norton Motorcycles, παίρνοντας τους δύο μπροστινούς κυλίνδρους του δικού της V4 και χτίζοντας με αυτόν το δίδυμο των Atlas 650, Nomad και Ranger.

Ατυχώς μετά τη χρεωκοπία της Norton και την εξαγορά της από την TVS Motor, οι νέοι Ινδοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να σταματήσουν την εξέλιξη των 650, ωστόσο η Norton είχε ήδη πουλήσει στη Zongshen τα δικαιώματα του κινητήρα αυτού στην προσπάθεια να βρει πόρους για την εξέλιξή του. Έτσι, παρότι αγγλικές μοτοσυκλέτες με αυτόν τον κινητήρα δεν πρόκειται να δούμε, η Zongshen τον έχει ήδη φορέσει στην adventure Cyclone RX6 και τώρα ετοιμάζεται να τον χρησιμοποιήσει και στην RC600.

cyclone rc600 3

Στο μεταξύ έχει γίνει γνωστό πως η Zongshen "ανεξαρτητοποίησε" το όνομα Cyclone ως μια δεύτερη μάρκα που θα δραστηριοποιηθεί στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Ισπανία, στην ίδια περίπου λογική που η Loncin δημιούργησε τη Voge.

Το δε γεγονός πως στην περίπτωση του RC600 ο κινητήρας εμφανίζεται με μειωμένο κυβισμό, από τα 647 cc (και 70 hp) του RX6 στα 550 του RC600, μας υποψιάζει πως έχει θέσει ως στόχο τη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά διπλώματα οδήγησης Α2, κάτι που μοιραία θα προϋποθέτει μείωση της απόδοσης από τους 58 στους 47 ίππους κατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

cyclone rc600 4

Αυτό το τελευταίο πάντως είναι μια δική μας εικασία, τροφοδοτούμενη από την ανάλογη τακτική της Voge με τα δικύλινδρα μοτέρ της σειράς 525 (DS525X, AC525X, αλλά και το RR525 που δεν έχει έρθει ως τώρα στην Ελλάδα) που στις κινέζικες εκδόσεις τους φτάνουν στα 60 άλογα, μα στα μέρη μας έρχονται συμμορφωμένα στα πλαίσια της Α2.

Για τα τεχνικά στοιχεία του Cyclone RC600 δεν έχουμε άλλες πληροφορίες αυτή τη στιγμή ωστόσο, με την επίσημη παρουσίασή του να απέχει μόλις μερικές μέρες, όλα αυτά λογικά να αποκαλυφθούν πολύ σύντομα.

Ως τότε κρατάμε τα τεράστια αεροδυναμικά μπροστινά φτερά που χαρίζουν στο RC600 μια πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon