.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:03

Cyclone RC401E με E-Clutch – Και στα αυτόματα οι Κινέζοι!

Κι όμως διαβάζετε σωστά! Ίσως η νομική ομάδα της Cyclone επιδιώκει συζητήσεις με τους δικηγόρους της... Honda.

Ακόμα δεν προλάβαμε να δούμε και, κυρίως, να... χωνέψουμε το σύστημα αυτόματου ελέγχου συμπλέκτη-κιβωτίου της Honda, ονόματι E-Clutch, και τώρα η Cyclone (η premium θυγατρική της γνωστής Zongshen) παρουσίασε και αυτή... το δικό της. Και το εννοούμε – σε μία από τις νέες μοτοσυκλέτες της, η Cyclone χρησιμοποιεί ξεκάθαρα και απροκάλυπτα, την φράση E-Clutch.

Μιλάμε για το νέο RC401E, μία μικρομεσαία σπορ μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, απόδοσης 45 ίππων. Το δικό της σύστημα ηλεκτρονικά/αυτόματα ελεγχόμενου συμπλέκτη, διαφέρει αρχικά καθώς ο σερβοκινητήρας του συμπλέκτη δεν βρίσκεται σε κοινή θέα, όπως στο σύστημα της Honda, αλλά είναι «κρυμμένος» στο πίσω μέρος του κινητήρα. Παράλληλα, υπάρχει και η κλασική ντίζα του συμπλέκτη, που επιτρέπει και στον χρήστη να χρησιμοποιεί τη μανέτα όταν αυτός θέλει, ενώ το σύστημα φέρεται να μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποηθεί κατά βούληση, μέσω μπουτόν στο δεξιό μέρος του τιμονιού.

Στα ελάχιστα τεχνικά που αναφέρονται, η Cyclone κάνει λόγο για χρόνους λειτουργίας της τάξης των «χιλιοστών του δευτερολέπτου», όπως και για την πλήρη ανάληψη και αυτόματη λειτουργία του συμπλέκτη, όταν το σύστημα λειτουργεί – ο αναβάτης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη μανέτα. Διαφορά του συστήματος σε σχέση π.χ. με το Y-AMT της Yamaha, είναι ότι ο αναβάτης θα πρέπει ακόμα να χρησιμοποιεί τον ποδομοχλό για την αλλαγή ταχυτήτων.

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον σημείο της νέας μοτοσυκλέτας, το ψαλίδι που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα (!!!), μια αρκετά τολμηρή απόφαση που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να φτάσει στην παραγωγή. Σύμφωνα με τις ασιατικές ειδήσεις, το RC401E θα κυκλοφορήσει πράγματι στην Κίνα, σε τιμή ανάλογη με περίπου 3.324 δολάρια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cyclone RC600 - Ντεμπούτο με δικύλινδρο κινητήρα της Norton
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon