.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 18:34

Zongshen Cyclone Cube - Το σκούτερ αλλιώς

Η Zongshen παρουσίασε στην Κίνα ένα νέο σκούτερ υπό την επωνυμία Cyclone, το Cube με εμφάνιση από άλλο πλανήτη.

Αν το Cube μοιάζει σε κάποιο υπάρχον σχέδιο αυτό είναι μόνο sτο BMW CE-02, κυρίως εξαιτίας της ίσιας σέλας. Κοιτώντας το από μπροστά ωστόσο γίνεται ξεκάθαρο πως οι Κινέζοι δεν ήθελαν να μοιάζει με τίποτε άλλο. Εκτός ίσως από τον περίφημο κύβο του Ρούμπικ, μιας και αυτόν τον τίτλο έχουν επιλέξει για το σκούτερ τους στην ιστοσελίδα της Zongshen: Rubik's Cube.

Πίσω από την αλλόκοτη εμφάνιση κρύβεται ένα μάλλον φυσιολογικό σκούτερ, με υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 150 cc που αποδίδει μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT 15.4 hp στις 8,500 rpm και 1.5 kgm στις 6,500 rpm.

cyclone cube 2

Εξοπλίζεται καλά με LED φώτα, οθόνη LCD με συνδεσιμότητα Bluetooth, παροχή φόρτισης USB και στα χαρακτηριστικά ασφαλείας του λάμπει το δικάναλο ABS και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) που μπορεί να απενεργοποιηθεί από κουμπί στο τιμόνι.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών και σταματά με δύο δισκόφρενα, ενώ με το ρεζερβουάρ των 7.5 λίτρων που διαθέτει δηλώνει αυτονομία κοντά στα 300 χιλιόμετρα. Στη ζυγαριά το Cube αναγράφει 120 κιλά πλήρες υγρών.

cyclone cube 14

Κι αν δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, προσφέρεται ένα ευρύχωρο ντουλαπάκι μπροστά από τον αναβάτη, το οποίο θα χωρέσει αρκετά πράγματα αλλά δε δείχνει ικανό να χωρέσει κράνος.

Στην Κίνα διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα και η τιμή του ορίστηκε στα 11,288 γιουάν, ήτοι περίπου €1,460 με βάση την ισοτιμία της 10/10/2024.

cyclone cube 7

Δείτε το στην κινέζικη ιστοσελίδα της Zonsheng: https://zonsenmotor.com/pages/detail/car_model_id/169

Φωτογραφίες: Zongshen, Dongchedi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon