.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 12:17

Cyclone RC 700R – Ακόμα ένα... Superveloce από την Κίνα

Όταν ένα μοντέλο που φτιάχνεις... δεν αρέσει ούτε σε σένα και ρίχνεις λίγα ιταλικά μπαχαρικά στην συνταγή! 

Εντάξει, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε διεξοδικά, το κατά πόσο το ιταλικό design επηρεάζει πρακτικά τα πάντα στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Δυστυχώς, κάποιες νέες δημιουργίες που βλέπουμε κατά καιρούς εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν την οδό της «σχεδόν στεγνής αντιγραφής» και αυτή η νέα μοτοσυκλέτα της Cyclone (θυγατρική του γίγαντα Zongshen) είναι μία από αυτές.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε το «νέο» αλλά προφανώς μόνο σε ψηφιακή μορφή ακόμα, RC 700R. Οι ομοιότητες με την MV Agusta Superveloce δεν χρειάζεται καν να αναφερθούν γραπτώς, αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία πίσω από το μοντέλο, που δημοσιεύουν τα κινεζικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, μετά την παρουσίαση του Cyclone RC 680, η δριμεία κριτική που δέχθηκε η εταιρεία για τις... τουλάχιστον μετριοπαθείς επιδόσεις που ανακοίνωσε (4κύλινδρος κινητήρας με μόλις 79 ίππους και ροπή ίσα πάνω από τα 6 kgm) μάλλον ώθησε την Cyclone σε αλλαγή σχεδίων. Έτσι, το νέο RC  700R, αν τελικώς πάρει σάρκα και οστά, ανακοινώνεται ότι θα ξεπερνά τους 100 ίππους. 

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι το RC 700R θα φέρει μονάδα IMU 6 αξόνων, cornering ABS, αλλά και αλουμινένιο ψαλίδι τύπου gull-arm ή banana, όπως κάποιοι το ξέρουν -λόγω της χαρακτηριστικής καμπυλότητας.  Τώρα, αν το μοντέλο θα μείνει στις ψηφιακές απεικονίσεις, ή θα πάρει σάρκα και οστά, μένει να το δούμε εν καιρώ. Για την ποιότητα (ή καλύτερα την έλλειψη αυτής) των φωτογραφιών, το ξέρουμε - κι όμως, αυτές είναι οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν για το RC 700R... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon