.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 16:07

Ιαπωνία - Τα τετρακοσάρια ξαναχτυπούν

Στο νέο εξώφυλλο του ιαπωνικού περιοδικού Young Machine γίνεται του 400αριού το κάγκελο.

Καιρό τώρα μεταφέρουμε συνεχείς πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου για το πλάνο της Honda να εξελίξει μια ολοκαίνουργια γενιά CB400 Super Four με νέο τετρακύλινδρο κινητήρα και πριν μερικές εβδομάδες η είδηση επιβεβαιώθηκε δημοσίως από υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda στην Ιαπωνία.

Η νέα εξέλιξη έρχεται από το τεύχος Σεπτεμβρίου (λίγο βιαστικοί οι συνάδελφοι) του περιοδικού Young Machine που κυκλοφόρησε με Honda CB400 E-Clutch στο εξώφυλλο, ενώ μέσα περιλαμβάνει και μια ψηφιακή αναπαράσταση της έτερης εκδοχής CB400 Super Bol d' Or.

81nsd5Jo9sL. SL1500

Η χρήση του νέου ημιαυτόματου συμπλέκτη της Honda σε μια μοτοσυκλέτα όπως το CB400 είναι απολύτως λογική και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται, άλλωστε είναι δεδομένο πως η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να τον εξαπλώσει ως επιλογή σε αρκετά μοντέλα της. Ήδη στην Ιαπωνία μαθαίνουμε πως θα δοθεί μια σειρά Honda ΝΤ1100 με E-Clutch στην αστυνομία της χώρας, κάτι που στο μυαλό μας μεταφράζεται σε ανάλογη έκδοση παραγωγής σύντομα.

Σύμφωνα με τις πηγές των Ιαπώνων συναδέλφων το νέο CB400 αναμένεται να εμφανιστεί ως μοντέλο 2026, κάτι απολύτως λογικό αφού οι νέες προδιαγραφές στη χώρα θα τεθούν σε εφαρμογή το 2025, οπότε ως τότε το Super Four και το Super Bol d' Or θα μπορούν να πωλούνται ακόμη και μάλιστα λέγεται πως μια Final Edition 2025 θα τιμήσει την περίσταση.

Παράλληλα το εξώφυλλο του περιοδικού μοστράρει σε δεύτερο πλάνο πίσω από το Honda CB400 και ένα Kawasaki Z400RS, ένα θέμα που έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο το κλασικής όψης γυμνό τετρακοσάρι της Kawasaki θα χτιστεί γύρω από μια εξέχουσα κινητήρια μονάδα, τον τετρακύλινδρο σε σειρά 80 hp του ZX-4R - κινητήρας που φαίνεται πως λειτουργεί ως κίνητρο και σημείο αναφοράς για την εξέλιξη του ανάλογου μοτέρ από τη Honda για το CB400.

Σε κάθε περίπτωση πολύ θα θέλαμε να δούμε τέτοια τετρακοσάρια στην παραγωγή και, κυρίως, διαθέσιμα στα μέρη μας, όχι μόνο στα ιαπωνικά εξώφυλλα.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon