.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 09:56

Honda – Το τελευταίο «στρογγυλοφάναρο» έρχεται τον Αύγουστο

Το «τέλος εποχής» για το εμβληματικότερο δίκυκλο όλων των εποχών θα έρθει πριν το τέλος του 2025, με την ειδική αποχαιρετιστήρια έκδοση να θεωρείται βεβαιότητα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, από τα διεθνή μέσα, η Honda είναι έτοιμη να βάλει τέλος στην παραγωγή του Super Cub C50, του εμβληματικότερου δικύκλου όλων των εποχών, μετά από πάνω από 60 χρόνια. Αιτία της κοσμοϊστορικής αυτής απόφασης, η αλλαγή στην ιαπωνική νομοθεσία που θα επιτρέπει την ύπαρξη δικύκλων 110 και 125 κυβικών σε προδιαγραφές μοτοποδήλατου, αλλά και οι αλλαγές στις προδιαγραφές ρύπων με τις οποίες δεν θα εναρμονιστεί λόγω κόστους η κατηγορία των 50 κυβικών.

Οι νέες αυτές προδιαγραφές θα ενεργοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2025 και, με βάση νεότερες πληροφορίες από τα ιαπωνικά μέσα, τα Super Cub δεν θα σταματήσουν νωρίτερα από τον Ιούλιο του 2025. Αυτά τα νέα συμπλέουν με το αρχικό μας ρεπορτάζ περί του τέλους εποχής για τα 50άρια, που σας είχαμε φέρει ήδη από το 2022 – δείτε το με ένα κλικ εδώ.

Για την περίσταση θεωρείται απολύτως βέβαιη, η παρουσίαση μίας τελευταίας έκδοσης του Super Cub C50, με χρώματα που θα κάνουν αναφορά στο δίχρωμο μοντέλο του 1966 – πάρτε για παράδειγμα, την 3D δουλειά των ανθρώπων του Young Machine στην παραπάνω εικόνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσίαση του μοντέλου τον ερχόμενο Αύγουστο. Αρκετά σύντομα, δηλαδή, ώστε να έχουμε ανυπομονησία!

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι το Super Cub C50 θα αντικατασταθεί πιθανότατα από μοντέλο 110 κυβικών, ως Super Cub 110 – η παρουσίαση του οποίου δεν έχει οριστεί ακριβώς χρονικά, αλλά σίγουρα θα γίνει εγκαίρως πριν από την «λαιμητόμο» των προδιαγραφών ρύπων του Νοεμβρίου 2025.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 10:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon