.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 15:21

Honda CB400 Super Four - Νέες πληροφορίες από Ιαπωνία

Η πολυθρύλητη επιστροφή του CB400 SF γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία χάρη σε αποκλειστικές πληροφορίες του πιο γνωστού περιοδικού της χώρας.

Τον Οκτώβριο του 2022 η Honda ανακοίνωσε το τέλος παραγωγής για μια σειρά μοτοσυκλετών που, αν και είχαν χαθεί προ πολλού από τα μέρη μας, συνέχιζαν να κατασκευάζονται και να πωλούνται στην Ιαπωνία. Μεταξύ αυτών μια μοτοσυκλέτα που ως παραεισαγωγή έγραψε χρυσές σελίδες στην ελληνική αγορά, η τετρακύλινδρη σε σειρά CB400 Super Four.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που η Honda ανακοίνωσε το τέλος του μοντέλου, οι πρώτες φήμες συνέδεαν το γεγονός αυτό με τα επικείμενα γενέθλια 50 ετών μιας οικογένειας που είχε πρωτοεμφανιστεί τον Οκτώβρη του 1974 ως CB400F στην έκθεση Intermot στην Κολωνία. Εύλογα ο ιαπωνικός Τύπος πλημμύρισε με "πληροφορίες" και ψηφιακές δημιουργίες που απεικόνιζαν τη φημολογούμενη νέα γενιά CB400 SF, συνδέθηκε μέχρι και με τον νέο ημιαυτόματο συμπλέκτη E-Clutch της Honda, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε σχετικό επί του πρακτέου.

Τώρα το περιοδικό Young Machine επανέρχεται στο θέμα με ένα σημερινό (Πέμπτη 27.6.2024) αποκλειστικό, σύμφωνα με το οποίο έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι η Honda ετοιμάζει τη διαδοχή με μια νέα οικογένεια CB400. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα προκύψουν ξανά δύο εκδόσεις στη λογική που γνωρίζαμε, δηλαδή ένα γυμνό Super Four κι ένα με φέρινγκ που προφανώς θα διαδεχτεί την έκδοση Super Bol d' Or.

honda cb400 super four studio 2022 7
Honda CB400 Super Four (αριστερά) και CB400 Super Bol d' Or (δεξιά) Final Edition 2022, η τελευταία γενιά στην Ιαπωνία πριν τη λήξη παραγωγής τους

Σχεδιαστικώς οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως η Honda θα διατηρηθεί κοντά στην οικεία σιλουέτα του CB400 που ελάχιστα άλλαξε από το 1992 ως και σήμερα, άρα μιλάμε για ένα κλασικής όψης γυμνό roadster, στρογγυλοφάναρο με τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Όσο για την κινητήρια μονάδα, αυτή αναμένεται να είναι ολοκαίνουργια και σε καμιά περίπτωση μια εκσυγχρονισμένη μορφή της προκατόχου της. Το δημοσίευμα μιλά για έναν υγρόψυκτο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με απόδοση που εκτιμάται πως δε θα ανταγωνιστεί τους 77 ίππους του Kawasaki ZX-4R, αλλά θα είναι πιθανότατα ισχυρότερος των 52 ίππων του απερχόμενου CB400 Super Four.

Το ιαπωνικό άρθρο μας λέει επίσης πως, κατά τις πηγές του, η επιστροφή του CB400 Super Four εκτιμάται για το Φθινόπωρο του 2025, ενώ η κατασκευή του μάλλον θα ανατεθεί στην κινέζικη πτέρυγα της Honda, τη Wuyang Honda και το εργοστάσιό της στην πόλη Guangzhou.

Τέλος, αναφέρει και κάποιες φήμες για παράλληλη κυκλοφορία ανάλογης έκδοσης 500 κυβικών εκατοστών, κάτι που ωστόσο αναφέρεται με μεγάλη επιφύλαξη.

Πηγή: Young Machine

>>> Η κεντρική φωτογραφία είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας και δεν ανταποκρίνεται απαραιτήτως σε πραγματικό μοντέλο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon