.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 12:04

Tim Gajser και Honda - Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην MX2!

 

Μετά από 20 χρόνια!

 

 

Ο 19χρονος Σλοβένος αναβάτης Tim Gajser κατακτά έναν ιστορικό τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μotocross ΜΧ2 με την ομάδα της Honda Racing Gariboldi.

Ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος διεξάχθηκε στο Glen Helen, 80χλμ περίπου ανατολικά του Los Angeles, με τον Σλοβένο Tim Gajser να ξεκινάει με 18 βαθμούς μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο της KTM, Paulson Jonasson, και έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα να κατακτά τον τίτλο!
Ένας τίτλος τόσο σημαντικός για την Honda η οποία κερδίζει για πρώτη φορά στην κατηγορία MX2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού οι άλλοι δύο τίτλοι που έχει πάρει στην μικρή κατηγορία, ήταν πριν μετονομαστεί, στα 125 κυβικά εκατοστά. Συγκεκριμένα, στα σαράντα χρόνια της μικρής κατηγορίας, πήρε τίτλο στην κατηγορία των 125cc , το 1995 με αναβάτη τον Alessandro Puzar, το 1992 με τον Greg Albertyn, και το 1988 με τον Jean-Michel Bayle!

“Όλη μου η ζωή ήταν αυτό το επίτευγμα” δήλωσε ο Σλοβένος αναβάτης ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα του θερμά για αυτό το αποτέλεσμα μετά το τέλος του αγώνα, έχοντας σε μικρή ηλικία ήδη στην κατοχή του κάμποσους τίτλους:

2007 - Πρωταθλητής Ευρώπης 65cc
2009 - Πρωταθλητής Ευρώπης 85cc
2012 Πρωταθλητής Σλοβενίας 125 - Πρωταθλητής Ευρώπης και παγκοσμίου πρωταθλήματος Junior - Έναρξη στο παγκόσμιο
2014 Πρώτη σεζόν στο παγκόσμιο - 5ος στην MX2
2015 Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παν.Π.Enduro, 5ος αγώνας, Λαγκαδάς TEAM 65 & Continental - Track Day »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon