.
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 19:12

Joan Mir - «Προτιμώ να δοκιμάζω κινητήρες παρά να έχω τον ίδιο στον επόμενο αγώνα!»

Ο Joan Mir πέρασε μια ακόμα μαύρη αγωνιστική Κυριακή που τελείωσε πρόωρα με πρόβλημα στον κινητήρα του.

Με τις επικείμενες αλλαγές στον κινητήρα της Honda να μην είναι έτοιμες παρά μέχρι τον αγώνα της Αυστρίας σε δύο εβδομάδες, ο Mir προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό με ότι είχε στο Silverstone, δηλαδή τον αναθεωρημένο κινητήρα που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη, για τον οποίο πιστεύει ότι προσφέρει λιγότερη απόλυτη απόδοση από τη στάνταρ έκδοση. Αλλά με το σκεπτικό «ένα βήμα πίσω για να κάνουμε δύο βήματα μπροστά στο μέλλον», ο Mir αλλά και ο Luca Marini έχουν καταλήξει στη χρήση του λιγότερο ισχυρού (αναθεωρημένου) κινητήρα για τους τελευταίους τρεις γύρους. Ο Takaaki Nakagami της LCR ήταν ο μόνος αναβάτης της Honda που "άνοιξε" νέο κινητήρα στο Silverstone, ενώ ο Zarco παρέμεινε στην προηγούμενη έκδοση. Και οι τέσσερις αναβάτες της Honda φημολογείται πως θα πάρουν κινητήρες «νέας διαμόρφωσης» στην Αυστρία, με βάση την κατεύθυνση των προδιαγραφών του λεγόμενου κινητήρα.. «Barcelona».

Ωστόσο, μια βλάβη δεν επέτρεψε στον Πρωταθλητή του 2020 να κάνει κάτι καλύτερο από το να εγκαταλείψει τον αγώνα, βρισκόμενος στην 14η θέση : «Ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα. Άναψαν φώτα στο ταμπλό και έχασα την ισχύ στην ευθεία.Κάτι ηλεκτρικό μάλλον γιατί δεν είχαμε λάδια στη μοτοσυκλέτα. Αλλά ειλικρινά, είχα την καλύτερη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα από όλο το Σαββατοκύριακο. Μπόρεσα να είμαι αρκετά ανταγωνιστικός. Έλεγχα τη διαχείριση των ελαστικών, κάτι που είναι σημαντικό εδώ, γιατί ήξερα ότι ο Morbidelli ήταν πίσω μου. Όταν ο Morbidelli επρόκειτο να προσπεράσει εμένα και τον Luca, εγώ ήθελα να προσπεράσω τον Luca και να προσπαθήσω να ξεφύγω. Αλλά τον γύρο που με πέρασε ο Morbidelli, είχα αυτό το πρόβλημα».

silv24H2.jpg

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως Honda και Yamaha μπορούν να τροποποιήσουν τη σχεδίαση του κινητήρα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν λόγω παραχωρήσεων. «Προσωπικά, όπως είπα, με αυτήν την διαμόρφωση κινητήρα, χάνουμε στην απόδοση. Και βλέπουμε ότι και ο Taka δυσκολεύτηκε πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο με αυτόν τον κινητήρα, παραπονούμενος για τα πράγματα για τα οποία παραπονιέμαι και εγώ. Ο αρχικός κινητήρας του 2024 που χρησιμοποιεί για παράδειγμα ο Johann, ήταν για μένα το πιο δυνατό πακέτο στην πραγματικότητα φέτος. Αλλά μετά χαθήκαμε λίγο στις ρυθμίσεις, δοκιμάζοντας διαφορετικές διαμορφώσεις πιστεύοντας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε εδώ ή εκεί.

Στο τέλος, ίσως κάνουμε καλύτερους αγώνες όταν πιθανώς δεν αγγίζουμε πολλά πράγματα στη μοτοσυκλέτα. Προσπαθήσαμε να την τροποποιήσουμε 100 φορές, τη γεωμετρία ή οτιδήποτε άλλο και πάλι δεν μας δίνει αυτό το επιπλέον κράτημα ή την επιτάχυνση που μας λείπει. Οπότε είναι καλύτερα να προσπαθώ να νιώθω αρκετά άνετα με το μπροστινό μέρος και να έχω καλό ρυθμό. Γυρίσαμε λίγο πίσω στο στήσιμο που είχα στην αρχή της χρονιάς και μπόρεσα να επιτεθώ περισσότερο μπροστά και στον αγώνα ήμουν ευχαριστημένος με τα συναισθήματά μου. Οπότε πιθανώς από εδώ και πέρα, αυτή θα είναι η βάση μου και δεν θα πειράξω τίποτα. Δεν περιμένω ότι θα χρειαστεί να αλλάξω τόσα πολλά για τον άλλο κινητήρα», συμπλήρωσε ο Joan Mir καταλήγοντας : «Όχι, δεν είναι ωραίο, αλλά και στην κατάστασή μας, είναι καλό... Προτιμώ να δοκιμάζω κινητήρες παρά να έχω αυτόν στον επόμενο αγώνα!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon