.
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 20:37

BMW - Είσοδος στο MotoGP με δεδομένα από τη Suzuki;

Με τη BMW να φημολογείται πως θα μπει στο MotoGP χάρη στους νέους κανονισμούς το 2027, ακούγεται εκεί... έξω πως αγόρασε δεδομένα του GSX-RR της Suzuki, η οποία αποχώρησε από τους αγώνες το 2022.

Σύμφωνα με το MotorSport Magazine, η εν λόγω φήμη εμφανίστηκε στα paddock κατά τη διάρκεια του βρετανικού GP του περασμένου Σαββατοκύριακου, υποδηλώνοντας ότι η BMW αναλύει διεξοδικά μια πιθανή είσοδο στο MotoGP. Ο Βαυαρός κατασκευαστής λέγεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τη Suzuki για την απόκτηση δεδομένων από τις τελευταίες χρονιές του Ιάπωνα κατασκευαστή στο MotoGP. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, τα δεδομένα αυτά αγοράστηκαν έναντι του ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Ο τελευταίος αγώνας της Suzuki ήταν το GP της Valencia του 2022 και ενώ υπήρξαν αλλαγές από τότε, δεν ήταν δραστικές σε σύγκριση με αυτές που αναμένονται το 2027.

Αν οι φήμες ευσταθούν, τα δεδομένα αυτά θα παρέχουν στη BMW συγκεκριμένες πληροφορίες ώστε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να ξεκινήσει ένα project, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μια αρχική βάση για την ανάπτυξη μιας νέας μοτοσυκλέτας, ξεκινώντας από τη διαμόρφωση του κινητήρα. Το GSX-RR χρησιμοποιούσε έναν τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, που είναι επίσης η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στις μοτοσυκλέτες της BMW.

Ο Γερμανός κατασκευαστής θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψιν και άλλες πτυχές της μοτοσυκλέτας, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου, που έχει διαφορετικές απαιτήσεις από αυτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike — όπου η BMW έχει εμπειρία και σε άλλους τομείς, όπως στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών. Τέλος, από αεροδυναμικής άποψης, τα δεδομένα της Suzuki μπορεί να είναι λιγότερο χρήσιμα λόγω των χαρακτηριστικών της μοτοσυκλέτας και του γεγονότος ότι οι κανονισμοί του 2027 θα αλλάξουν σημαντικά αυτήν την πτυχή. Δεν είναι σαφές εάν η συμφωνία περιλαμβάνει και υπολογιστικά μοντέλα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας μοτοσυκλέτας του MotoGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon