.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 14:23

Κωνσταντίνος Μητσάκης – Ακατάλληλα έγγραφα της ΕΛΠΑ τον ταλαιπώρησαν απίστευτα στην Ασία

Μεγάλο γραφειοκρατικό μπλέξιμο από σημαντικά λάθη της ΕΛΠΑ ανέφερε ο πασίγνωστος Έλληνας ταξιδιώτης, ενώ του κατασχέθηκε προσωρινά η μοτοσυκλέτα! Ευτυχώς η υπόθεση έληξε αίσια, μετά από τις κρίσιμες παρεμβάσεις των διπλωματικών αρχών και χωρίς καμία συνέπεια για τον συμπατριώτη μας...

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης δεν είναι κανένας «πρωτάρης» στα διηπειρωτικά ταξίδια, όμως μια ταλαιπωρία σαν αυτή που βίωσε στα σύνορα Πακιστάν-Ινδίας σίγουρα θα είχε τον αντίκτυπο της στον καθένα. Για πολλούς, μάλιστα, αυτό ίσως να ήταν το άδοξο τέλος του ταξιδιού τους. Όμως, ευτυχώς και χάρη στις σωστές κινήσεις από μέρους του αλλά και από τους διπλωματικούς υπαλλήλους, ο Κωνσταντίνος θα συνεχίσει το ταξίδι του, ενώ -το σημαντικότερο από όλα – χωρίς νομικά μπλεξίματα για τον ίδιο.

Από την ανάλογη δημοσίευση του στα κοινωνικά δίκτυα:

«QJ TRANS ASIA 2024

ΣΥΝΟΡΑ WAHGA (ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ)

ΕΛΠΑ / ΠΛΑΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ…

Αυτά που άκουγα από τους Πακιστανούς τελωνιακούς του συνοριακού φυλακίου Wahga (σύνορα Πακιστάν - Ινδίας) μού φαίνονταν εξωπραγματικά! Το Carnet De Passages που μου είχα εκδώσει από την ΕΛΠΑ, έχοντας φυσικά καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση, ήταν πλαστό (μη έγκυρο) σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί στο συνοριακό τελωνείο από την FIA (επισυνάπτω)! Εδώ και 4 χρόνια η ΕΛΠΑ δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA (Federation Internationale de I’ Automobile) και κατά συνέπεια δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet! Με λίγα λόγια, κάποιοι στην Ελλάδα παρανομούν -και κερδοσκοπούν- εκδίδοντας έγγραφα που δεν είναι νόμιμα και αυθεντικά!!

Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την μοτοσυκλέτα κι εγώ κατέλυσα σ’ ένα κοντινό ξενοδοχείο, απ’ όπου ξεκίνησα έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με Ελλάδα και με τις Ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Πακιστάν. Κατόπιν έντονων πιέσεών μου, η ΕΛΠΑ απέστειλε ένα γελοίο e-mail στο τελωνείο, τ’ οποίο δεν έγινε αποδεκτό λόγω ψευδών ανακριβειών. Ευτυχώς, χάρη στη πολύτιμη βοήθεια και διαμεσολάβηση του Έλληνα Πρόξενου στο Ισλαμαμπάντ Ευάγγελου Μπατιστάτου και του Επίτιμου Πρόξενου της Ελλάδας στη Λαχώρη Shahbaz Agha (τους οποίους και ευχαριστώ θερμά), κάμφθηκαν οι αρχικές αντιρρήσεις των τελωνιακών Αρχών και δέχτηκαν να αποδεσμεύσουν την μοτοσυκλέτα μόνο στη περίπτωση προσκόμισης νέου, έγκυρου Carnet. Με την προϋπόθεση όμως να εξέλθω από το Πακιστάν από την ίδια συνοριακή είσοδο που είχα μπει (και όχι από την Ινδία), αφού σύμφωνα με τον τελωνιακό διευθυντή είχα εισέλθει στη χώρα “παράνομα”, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα της μοτοσυκλέτας…

Μια βδομάδα αργότερα παρέλαβα ένα καινούριο Carnet από την ADAC Γερμανίας. Κι αφού αποδεσμεύθηκε η μοτοσυκλέτα και μου επιστράφηκε, ξεκινώ πλέον την διαδρομή του QJ TRANS ASIA προς τα αφγανικά σύνορα και κατόπιν για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας…»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon