.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 12:53

ΑΑΔΕ - Τακτικό ηλεκτρονικό κυνήγι για ασφάλειες, τέλη και ΚΤΕΟ από Σεπτέμβρη

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα οχήματα και χρωστούμενα σε τέλη κυκλοφορίας και τεχνικούς ελέγχους ετοιμάζει η ΑΑΔΕ και τα ευρήματα θα επισύρουν πρόστιμα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από τον Σεπτέμβριο 2024 θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί έλεγχοι για ΙΧ οχήματα που δεν είναι ασφαλισμένα, χρωστούν τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει από τον υποχρεωτικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Στις αρχές Φθινοπώρου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα κάνει τις διασταυρώσεις στις ανάλογες βάσεις δεδομένων (ΚΤΕΟ, ασφαλιστικές κλπ) και από τον Οκτώβριο αναμένονται οι πρώτες λυπητερές στους παραβάτες, ενώ εφεξής οι έλεγχοι θα γίνονται σε μόνιμη βάση ανά εξάμηνο.

Για τους παραβάτες που θα εντοπιστούν προβλέπονται πρόστιμα:

  • €250 έως €1,000 για ανασφάλιστα οχήματα σε κυκλοφορία, με το μικρότερο ποσό να αφορά τα δίκυκλα και το μεγαλύτερο τα φορτηγά και λεωφορεία, ενώ στα ΙΧ αυτοκίνητα το ποσό θα είναι €500
  • Το προβλεπόμενο πρόστιμο, δηλαδή το ισόποσο των τελών κυκλοφορίας κάθε οχήματος, για κάθε χρόνο που δεν έχουν εξοφληθεί
  • €400 για οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σε περιπτώσεις υποτροπής, δηλαδή επανάληψη της ίδιας παράβασης εκ νέου, προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας που επιστρέφονται μόνο μετά την εξόφληση της οφειλής και με αποδεικτικά πως εκπληρώθηκε η πράξη για την οποία επιβλήθηκε η ποινή.

Θυμίζουμε τέλος πως οχήματα που έχουν τεθεί σε ακινησία (κατάθεση πινακίδων, φυσικά ή ηλεκτρονικά) δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν επ' απειλή προστίμου που φτάνει τα €10,000.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon