.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 15:01

Luca Salvadori – Το «κατηγορώ» του πατέρα του για τις ελλείψεις ασφαλείας στους αγώνες

Ως πρεσβευτής της ασφάλειας στον μοτοσυκλετιστικό αθλητισμό θέλει να ιδωθεί ο πατέρας του αδικοχαμένου Ιταλού, Maurizio, κάνοντας εκτενείς δηλώσεις για το συμβάν που στέρησε την ζωή του γιού του.

Πάει σχεδόν ένας μήνας, από τον θάνατο του 32χρονου Luca Salvadori, Ιταλού αγωνιζόμενου και πλέον πρωταθλητή μετά θάνατον στο CIV National Trophy 1000 2024, μετά από δυστύχημα που σημειώθηκε σε αγώνα που προσμετρά στο IRRC, στην Γερμανία. Ο θάνατος του συγκλόνισε την κοινή γνώμη και τώρα, ο πατέρας του, Maurizio, εξέφρασε τις σκέψεις του προς κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και πιθανόν αποδέκτη.

Τονίζοντας ότι δεν θέλει να «εκδικηθεί» τον θάνατο του γιου του ή να ζητήσει την επιβολή δικαιοσύνης, ο Maurizio Salvadori εξέφρασε ότι τα στηθαία ασφαλείας στον επίμαχο αγώνα, είχαν τοποθετηθεί με «εγκληματικό τρόπο». Είπε πιο συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να πω ότι τα προστατευτικά στηθαία που είχαν τοποθετηθεί στο εξωτερικό της στροφής εκείνης, ήταν τοποθετημένα με εγκληματικό τρόπο. Αυτή θα είναι η αποστολή μου. Δεν είμαι ένας πατέρας που θέλει να κατηγορήσει κάποιον με κάθε κόστος για τον θάνατο του γιου του, αλλά το θέμα της ασφάλειας είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί. Υπάρχουν διαφορετικοί κίνδυνο στην πίστα και στους αγώνες δρόμου, αυτό δεν σημαίνει ότι οι διοργανωτές δεν πρέπει να κάνουν οτιδήποτε δυνατόν, με βάση τη λογική, για να εγγυηθούν την μέγιστη ασφάλεια».

«Η ασφάλεια είναι μία επιστήμη και δεν μπορεί να προκύψει με αυτοσχεδιασμό. Επαναλαμβάνω, αυτή θα είναι η αποστολή μου, με μόνο σκοπό μου να βεβαιωθώ ότι συμβάντα σαν αυτά, θα μειωθούν στο μέλλον και να δίδεται η μέγιστη σημασία στην ασφάλεια, κάτι που δεν έγινε στον αγώνα που συμμετείχε ο Luca».

Για τον γιο του, ο Maurizio δήλωσε: «Γνώριζε στην εντέλεια τους κινδύνους που ενέχουν αυτοί οι αγώνες και το ατύχημα με τον Didier Grams ήταν σοβαρότατο – η επαφή μεταξύ δύο μοτοσυκλετών σε αυτή την ταχύτητα, όταν η μπροστινή υφίσταται highside, είναι θανατηφόρα»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 15:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon