.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 15:24

Τσέχος αναβάτης πιάνεται να οδηγεί με το κινητό στα χέρια [Βίντεο]

Συνελήφθη στα πράσα, οδηγώντας με όλην την προσοχή και τα δύο χέρια στο τηλέφωνο.

Ένα πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουμε οι μοτοσυκλετιστές είναι οδηγοί αυτοκινήτων που δεν προσέχουν τον δρόμο ασχολούμενοι με το κινητό τηλέφωνο ενόσω οδηγούν. Όταν όμως αυτή η επικίνδυνη πράξη γίνεται από έναν μοτοσυκλετιστή τότε περνάμε στην επόμενη πίστα.

Στο πρόσφατο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Τσεχίας πρωταγωνιστεί ένας αναβάτης BMW R1200GS Adventure που κινείται στον αυτοκινητόδρομο D1 κοντά στην πόλη Rousinov κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο με τα δύο χέρια καθώς διαβάζει κάτι στην οθόνη του. Το ανακοινωθέν λέει πως η μοτοσυκλέτα κινιόταν με "υψηλή ταχύτητα" χωρίς να ξεκαθαρίσει την ακριβή τιμή.

Το εντυπωσιακότερο είναι πως το βίντεο είναι τραβηγμένο μέσα από το περιπολικό της αστυνομίας καθώς τον προσπερνά, κάτι που ο αναβάτης προφανώς δεν αντιλήφθηκε αμέσως ως δείγμα του πόσο αποσπασμένη ήταν η προσοχή του από τον δρόμο.

Εντάξει, καλό το cruise control της BMW, αλλά αυτόματος πιλότος δεν είναι.

Στο ίδιο βίντεο οι Τσέχοι αστυνομικοί πιάνουν και μια κυρία που οδηγεί το αυτοκίνητό της μιλώντας στο κινητό και είναι τόσο αποσπασμένη από τα όσα συμβαίνουν τριγύρω της που δεν αντιλαμβάνεται πως το περιπολικό είναι ακριβώς δίπλα στο παράθυρό της για πολλά δευτερόλεπτα με τον φάρο αναμμένο.

Η τσέχικη αστυνομία δημοσίευσε αυτό το βίντεο ως ενημερωτικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια και φυσικά είναι επίκαιρο και για την ελληνική πραγματικότητα, όπως και κάθε άλλης χώρας στον κόσμο. Μπορεί να μην καταλήγει σε συνέπειες πιο δυσάρεστες από ένα πρόστιμο, αλλά όλοι φανταζόμαστε πόσο πιο άσχημα μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα για τους αφηρημένους χειριστές οχημάτων.

Για την ιστορία, στην Ελλάδα η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνο εφόσον είναι τοποθετημένο σε ειδική βάση για ασύρματη χρήση (hands free). Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο που επιβάλλεται για την πρώτη παράβαση ανέρχεται σε 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής η λυπητερή διπλασιάζεται τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο.

Δείτε το βίντεο με τα κατορθώματα των δύο οδηγών στη συνέχεια.

Πηγή: Αστυνομία Δημοκρατίας της Τσεχίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 15:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon