.
Κατηγορία Voge
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 12:25

Voge DS900X Long Term test – Με ελαστικά Mitas για το δρόμο και το χώμα

Συνδυάζουμε τον πολυσχιδή χαρακτήρα της Voge DS900X με ελαστικά της Mitas, για εντός και εκτός δρόμου περιπέτειες όσο έχουμε την μοτοσυκλέτα στην κατοχή μας, για την μακράς διαρκείας δοκιμή της.

Στην μοτοσυκλέτα και ειδικά στις Adventure, που καταλαμβάνουν περίπου το 60% του μεριδίου της αγοράς, τα σωστά ελαστικά είναι το Α και το Ω της σωστής λειτουργίας της μοτοσυκλέτας στα πολλαπλά τερέν που θα διασχίσει. Έχοντας στα χέρια μας την Voge DS900X για δοκιμή μακράς διαρκείας, θα χρησιμοποιήσουμε ελαστικά της Mitas για δρόμο αλλά και για χώμα – σε συνεργασία με το γνωστό κατάστημα ελαστικών Wheelcity στον Νέο Κόσμο.

Τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι τα Mitas Terra Force, για την άσφαλτο, και τα Enduro Trail για το βουνό και το χώμα. Η Voge DS900X φέρει τροχούς 21 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω, με προδιάθεση και για πιο έντονες εξερευνήσεις εκτός δρόμου από ότι ένα Adventure με εμπρός ζάντα 19 ιντσών, αλλά προφανώς οι περισσότεροι χρήστες Adventure μοτοσυκλετών, κάνουν κυρίως ταξίδια και μεγάλες ασφάλτινες διαδρομές. Για αυτό και εμείς θα δοκιμάσουμε και τις δύο πλευρές της μοτοσυκλέτας – την οποία έχουμε ήδη... πιεί στο ποτήρι, με 2.000 χιλιόμετρα και βάλε, στο κοντέρ της, μετά από έναν μήνα στα χέρια μας...

Λίγα λόγια για τα ελαστικά

Mitas Terra Force-R: Είναι ένα ελαστικό σχεδιασμένο για 90% άσφαλτο – 10% χώμα, εστιάζοντας έτσι στον δρόμο και τα ταξίδια, αλλά έτοιμα να λειτουργήσουν και στην περιστασιακή χωμάτινη διέλευση. Το πέλμα του κατασκευάζεται από ελαστικά πολλαπλών συνθέσεων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο και η επιθυμητή υψηλή πρόσφυση στις στροφές, όσο και η έντονη πρόσφυση στο βρεγμένο χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε silica.

Mitas Enduro Trail +: Ένα ελαστικό 60-40 για δρόμο-χώμα, πιστοποιημένο για οδήγηση και σε συνθήκες λάσπης και χιονιού (M+S), κατάλληλο για μοτοσυκλέτες Adventure και αναβάτες που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν και εκτός δρόμου, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες. Προσφέρει υψηλή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο, με πέλμα από υλικό υψηλήςε αντοχής για την βέλτιστη απόδοση σε συνδυασμό με την αυξημένη διάρκεια ζωής, την καλή συμπεριφορά στο δρόμο και την σταθερότητα, αλλά και την άνεση του αναβάτη. Για ακόμη απαιτητικότερους ως προς την διάρκεια ζωής, διατίθεται και σε έκδοση DAKAR, με πέλμα ακόμη περισσότερης αντοχής για +20% χιλιομετρική διάρκεια ζωής και ανθεκτική στα σκασίματα σχεδίαση σκελετού.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon