.
Κατηγορία Voge
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 09:39

Voge DS900X 2024 Long Term Test - Οι εντυπώσεις ενός... Μοτοταξιδιώτη

Πριν μερικούς μήνες η Mototrend, η επίσημη αντιπροσωπεία της  VOGE στην Ελλάδα, παρέδωσε στα γραφεία του bikeit.gr τη νέα adventure μοτοσικλέτα της κινεζικής εταιρίας, την DS900X για ένα τεστ μακράς διαρκείας, με σκοπό την εκτεταμένη αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που πραγματοποιείται για να εξεταστεί η αντοχή, η αξιοπιστία και η απόδοση της μοτοσικλέτας σε βάθος χρόνου.

Ωραία τα τυπικά τεστ, που διαρκούν από ώρες μέχρι και λίγες μέρες, όμως τα αποτελέσματα των τεστ μακράς διαρκείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους καταναλωτές αλλά και για τις κατασκευάστριες εταιρείες μιας και στο τέλος του τεστ γίνεται μια συνολική αξιολόγηση της μοτοσικλέτας, με προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις και αναλύσεις για το πόσο καλά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σε βάθος χρόνου.

Η επαφή μου με το δίκυκλο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο διανύοντας τα πρώτα 500 χιλιόμετρα της ζωής του στην ορεινή Κορινθία. Όλα κύλισαν χαλαρά, ήταν καθαρά χιλιόμετρα γνωριμίας και ομολογώ πως «κούμπωσα» στην μοτοσικλέτα αλλά και ευχαριστήθηκα ροντάρισμα. Στη συνέχεια, λίγο μετά το στρώσιμο πρόσθεσα άλλα 1000 χιλιόμετρα οδηγώντας την DSX900 προς τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα. Ακολούθησα το επαρχιακό δίκτυο λίγο μετά την Θήβα, μιας και η μοτοσικλέτα με προκαλούσε για σβέλτη οδήγηση. Οι χαμηλές καταναλώσεις, η επάρκεια δύναμης και ροπής, αλλά και η εργονομία της DSX900 ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Πρόκειται για μια ταξιδιάρα ψυχή!

Η συμβίωση με την VOGE συνεχίστηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.  Διάνυσα στη σέλα της 6500 χλμ σε 6 χώρες της κεντρικής Ευρώπης πατώντας τροχούς στη βόρεια Πολωνία και στην κοσμοπολίτικη πόλη του Γκντανσκ. Μοτοσικλέτα και  αναβάτης δοκιμάστηκαν από ποικίλες καιρικές συνθήκες, σε κακή αλλά και σε εξαιρετική άσφαλτο, σε ορεινές αλλά και πεδινές διαδρομές, ενώ για να ολοκληρωθεί η ταξιδιωτική μου άποψη βρέθηκα στην Λήμνο, όπου δοκίμασα την περιπετειώδη πλευρά του χαρακτήρα της στις χωμάτινες διαδρομές του νησιού του Ηφαίστου!

Θα αναφέρω τις αρνητικές εντυπώσεις μου από τη μοτοσικλέτα,  με σημαντικότερη κατά τη γνώμη μου τη θερμοκρασία που βγαίνει από τον κινητήρα (το αριστερό πόδι δεν περνάει πολύ καλά, ειδικά στην καθημερινή χρήση). Αυτό βέβαια το έχω παρατηρήσει και σε άλλες αρκετά ακριβότερες κατασκευές. Είναι ενοχλητικό κατά τους θερινούς μήνες και φαντάζομαι αναπόφευκτο.

Το εργοστασιακό τριβάλιτσο (κατασκευασμένο από αλουμίνιο) είναι πολύ καλό ποιοτικά, αλλά δεν χωράει τα απαραίτητα για διακοπές δεκαπενθημέρου για ένα άτομο (ο ωφέλιμος χώρος των αποσκευών είναι πολύ μικρός). Ίσως θα χρειαζόταν μια επιλογή από αριστερές πλαϊνές βαλίτσες. Μια για περισσότερο χώρο και μια για το έξτρα ντεπόζιτο που προσαρμόζεται στο κάγκελο και περιορίζει τη χωρητικότητα.

Η ποιότητα της βαφής των πλαστικών μερών, αλλά και τα υλικά των χειριστηρίων «δείχνουν» μέτρια, ενώ οι καθρέπτες που φέρουν και τα προειδοποιητικά σήματα του ραντάρ ξεβιδώνονται επανειλλημένα.

Η σέλα της μοτοσικλέτας, αν και είναι μελετημένη για πολύωρη χρήση, μετά από καμιά ώρα το υλικό της «κάθεται» οπότε σίγουρα θα την «πείραζα» προσθέτοντας μερικά εκατοστά αφρώδους υλικού!

Γενικότερα η μοτοσικλέτα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ο κινητήρας της DSX900 είναι ένα διαμάντι που παράγει αξιοσημείωτη ισχύ και ροπή ικανή να ταξιδέψει με ασφάλεια αναβάτη και συνεπιβάτη, οι αναρτήσεις και τα φρένα δουλεύουν υποδειγματικά. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα λειτουργούν άψογα: ραντάρ, κάμερα καταγραφής, 4 είδη χαρτογράφησης, φώτα ημέρας που ανάβουν με τα φλας (προβολάκια), θερμαινόμενα γκριπ και σέλα. Πραγματικά τα έχει όλα!
Τέλος θα προτιμούσα  τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (Pirelli scorpion trail) να είχαν μεικτή χρήση και όχι αμιγώς ασφάλτινο χαρακτήρα. 21 τροχός ίσον χωματάκι… θέλει λίγο τακούνι το εργαλείο! Παρόλα αυτά στο χώμα είναι παιχνιδιάρα, οι αναρτήσεις καταπίνουν κάθε ανωμαλία του δρόμου, το ντριφτ είναι ατελείωτο και προβλέψιμο.

Η Voge DSX900 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στην κατηγορία των adventure μοτοσυκλετών, ειδικά για αυτούς που θέλουν μια μοτοσυκλέτα με πλούσιο εξοπλισμό και ισχυρό κινητήρα σε ανταγωνιστική τιμή. Αν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε σε μια νέα μάρκα αφήνοντας στην άκρη του μυαλού σας όποια «κινέζικη» ανησυχία, τότε η DSX900 αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Η δοκιμασία συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Δημήτρης Κατσούλας

Ο Δημήτρης Κατσούλας σπούδασε μουσικολογία και εργάζεται ως ταξιδιωτικός σύμβουλος εταιρικών πελατών.

Παράλληλα είναι moto-blogger και λάτρης των ταξιδιών με μοτοσικλέτα.

Γνωστός στο χώρο της μοτοσικλέτας ως «Mototaxidiotis», τα τελευταία 25 χρόνια έχει διανύσει περισσότερα από 600.000 χλμ. με την μοτοσυκλέτα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποτυπώνοντας τις εμπειρίες στο προσωπικό του μπλογκ www.mototaxidiotis.gr και στο ΒΙΚΕΙΤ

Δημήτρης Κατσούλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Voge DS900X (2024)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon