.
Κατηγορία Voge
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 10:52

Voge DS900X Long Term Test – Πρώτο σέρβις, πόσο κοστίζει και τι κάναμε

Η ώρα για την πρώτη προγραμματισμένη συντήρηση έφτασε – Να τι να περιμένεις, αν έχεις αγοράς ή σκέφτεσαι να πάρεις DS900X.

Έχοντας πάρει το DS900X πριν από περίπου έναν μήνα, το... πλακώσαμε στα χιλιόμετρα κάνοντας μεταξύ άλλων και δύο μεγάλα ταξιδιωτικά, αλλά και χρησιμοποιώντας το σε καθημερινή βάση για τα κατά τα άλλα... «βαρετά» πήγαινε-έλα στην πόλη. Τα 1.000 χιλιόμετρα ήρθαν εν ριπή οφθαλμού, άρα ήρθεη ώρα για το πρώτο σέρβις της μοτοσυκλέτας, πριν συνεχίσουμε τα ταξίδια μαζί της -όσοι μας παρακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα, έχετε ήδη πάρει μία γεύση. Ακολουθούν πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Το πρώτο service έγινε στην αντιπροσωπεία της Voge, Mototrend, στην Ν. Φιλαδέλφεια, αυστηρά με βάση το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή. Οι εργασίες που έγιναν έχουν ως εξής:

  • Αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού,
  • Έλεγχος συστήματος πέδησης και διεύθυνσης
  • Έλεγχος λειτουργίας ντίζας συμπλέκτη
  • Έλεγχος λειτουργίας γκαζιού και στεγανότητας εισαγωγής αέρα
  • Έλεγχος τάσης αλυσίδας και λίπανση
  • Έλεγχος έδρασης ψαλιδιού
  • Γενικός έλεγχος σύσφιξης των βιδών στην μοτοσυκλέτα

Το λιπαντικό που χρησιμοποιήθηκε είναι το Silkolene Comp4 10W-40, ενώ η απαιτούμενη ποσότητα του είναι 3 λίτρα (Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα χαρακτηριστικά για το λάδι). Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η Voge καθορίζει διαστήματα συντήρησης ανά 10.000 χιλιόμετρα.

Πόσο κάνει το πρώτο service; Θα σας κοστίσει περίπου 70-75 ευρώ, με τα αναλώσιμα και την εργασία συμπεριλαμβανόμενα.

Αφού λοιπόν κάναμε την συντήρηση μας και παραλάβαμε τη μοτοσυκλέτα, η συλλογή χιλιομέτρων συνεχίζεται – όπως θα συνεχίζονται και τα ρεπορτάζ μας από την long term δοκιμή, στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά μας δίκτυα. Stay tuned!

Περισσότερα για το λιπαντικό Silkolene Comp4: ΛΑΔΙ Comp 4 10W-40 XP SYNTHETIC ESTER BASED XP 1L Silkolene Comp 4 10W-40 XP SYNTHETIC ESTER BASED 1L. Συνθετικό λιπαντικό εστερικής βάσης 4χρονων κινητήρων για όλες τις μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων. API SN, JASO MA2 approved. 11% οικονομία καυσίμου, 18% μείωση κατανάλωσης καθαρού λιπαντικού, 3% αύξηση ιπποδύναμης. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του XP, διεξήχθη ένα εκτεταμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Οι νέες συνταγές δοκιμάστηκαν αυστηρά και συγκρίθηκαν με αξιόπιστα ανταγωνιστικά προϊόντα στους ίδιους κινητήρες. Αυτή η έρευνα μάς έδειξε τι έδωσε τις καλύτερες βελτιώσεις σε μια σειρά απαιτήσεων και οδήγησε στη δρομολόγηση της νέας και βελτιωμένης μας σειράς λιπαντικών κινητήρων μοτοσικλετών που χρησιμοποιούν τεχνολογία XP.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 11:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon