.
Κατηγορία Benda
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 13:06

Benda Chinchilla 350 - Cruiser με αυτόματη μετάδοση

Ένα νέο cruiser με ολοκαίνουργιο κινητήρα και αυτόματη μετάδοση αποκαλύπτουν έγγραφα έγκρισης τύπου στην Κίνα.

Η Benda είναι μια κινέζικη εταιρεία με ιδιαίτερο γούστο για τις cruiser μοτοσυκλέτες, καθώς έχουμε ήδη δει τα τελευταία δύο χρόνια αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα και με πληθώρα κινητήρων από αυτήν, όπως το τετρακύλινδρο εν σειρά LFC700, τα V2 Napoleon 450 και Chinchilla 450 καθώς και το V4 Dark Flag 500 σε δύο μάλιστα εκδόσεις.

Το νέο μοντέλο που εμφανίστηκε σε επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κίνας μας αποκαλύπτει έναν νέο κινητήρα V2 343 cc με μέγιστη απόδοση 33.5 hp για 195 υγρά κιλά και τελική ταχύτητα 130 km/h.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου δικύλινδρου με κωδικό BD2V58MP είναι η μετάδοσή του, η οποία είναι πλήρως αυτόματη και βασίζεται στην αρχιτεκτονική CVT, δηλαδή Διαρκώς Μεταβαλλόμενης Σχέσης, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν όλα τα σκούτερ.

Η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται σε δύο παραλλαγές που πιθανότατα διαφέρουν μόνο στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό, με τη μια (λευκή) να φορά δίδυμα τελικά εξάτμισης στη δεξιά πλευρά, ενώ η άλλη (μαύρη) να έχει περισσότερο χρώμιο και τις εξατμίσεις εκατέρωθεν του πίσω τροχού.

benda chinchilla 350 auto 2

Μάλιστα αναφέρεται η δυνατότητα να παραγγελθεί η μοτοσυκλέτα επιλέγοντας έλεγχο του πίσω φρένου είτε μέσω του παραδοσιακού λεβιέ στο δεξί πόδι, ή εναλλακτικά με μανέτα στην αριστερή πλευρά του τιμονιού - μιας και συμπλέκτης δεν υπάρχει.

Σχεδιαστικά η Benda βασίζει τα νέα της cruiser στη σιλουέτα του Chinchilla 450, με το ίδιο όνομα να εμφανίζεται στα πίσω πλαϊνά καπάκια της μοτοσυκλέτας.

Φυσικά δεν έχει νόημα να μιλάμε ακόμη για εξαγωγές προς δυσμάς μιας και το νέο μοντέλο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα στην Κίνα, πάντως προοπτικές και για την ελληνική αγορά υπάρχουν.

Θυμίζουμε πως το μικρότερο bobber V302C αναμένεται και στη χώρα μας ως Keeway-Benda, δηλαδή μέσω της γνωστής επωνυμίας (Keeway) που αντιπροσωπεύεται από τη Motoway Καμπράνης, η οποία το παρουσίασε στο κοινό στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Benda Napoleon 450 – Νέος V2, νέα cruiser
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon