.
Κατηγορία Suzuki
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 12:53

Suzuki DR-Z400 S/SM - Πατέντα για τον νέο κινητήρα

Στην Ιαπωνία η Suzuki έχει ήδη πατεντάρει τον μονοκύλινδρο κινητήρα που φημολογείται εντόνως πως θα κινήσει τη νέα γενιά DR-Z400.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε την είδηση περί επιστροφής του αγαπημένου DR-Z400, αλλά ως τώρα συνοδευόταν κατά βάση από πληροφορίες και ψηφιακά κατασκευασμένες εικόνες από την καλλιτεχνική φαντασία του ιαπωνικού Τύπου. Αυτή τη φορά ωστόσο το αποκλειστικό του ιαπωνικού περιοδικού Young Machine συνοδεύεται από το σχέδιο του νέου κινητήρα που φέρεται να εξελίσσει η Suzuki μέσω πατέντας στην Ιαπωνία.

Η ουσία της πληροφορίας δεν αλλάζει και μιλά για επιστροφή του DR-Z400 σε δύο εκδόσεις, την on-off S και τη supermoto SM, ως δηλαδή το γνωρίζαμε. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου ενός νέου κινητήρα από τη Suzuki έρχονται περισσότερο ως επιβεβαίωση της φημολογίας, αποκαλύπτοντας ένα μοτέρ που οπτικώς μοιάζει πολύ με το υπάρχον του DR-Z400 που κυκλοφορεί ακόμη στις ΗΠΑ ως μοντέλο 2024 (40 hp, 4 kgm, 145 kg) βασισμένο στο ανάλογο DR-Z του 2009 - δηλαδή την τελευταία ιαπωνική έκδοση - με καρμπυρατέρ και ελάχιστη εξέλιξη έκτοτε.

wym2408 09 05 suzuki dr z
To αμερικανικών προδιαγραφών Suzuki DR-Z400 του 2024

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, ο νέος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος αναμένεται σε σύγχρονη μορφή, δηλαδή ψεκαστός και εξοπλισμένος με φρέσκα ηλεκτρονικά όπως traction control και ABS που πιθανότατα θα έχουν δυνατότητα απενεργοποίησης ή/και off-road ρυθμίσεων, ηλεκτρονικό γκάζι και επιλέξιμες χαρτογραφήσεις, ενώ γίνεται λόγος για κεφαλή με δύο μπουζί για να καλύπτει ευκολότερα τις σύγχρονες προδιαγραφές εκπομπών.

Μάλιστα η οπτική συγγένεια του σχεδίου με τον υπάρχοντα καρμπυρατεράτο κινητήρα των αμερικανικών DR-Z400 S και SM υπονοεί πως η Suzuki ενδεχομένως να ακολουθήσει έναν δρόμο παράλληλο με αυτόν της νέας γενιάς Hayabusa: εκσυγχρονισμός της προϋπάρχουσας βάσης και όχι μια ολοκαίνουργια μονάδα από λευκό χαρτί.

Η ουσία είναι πως η κατηγορία των 400 κυβικών εκατοστών μοιάζει να αναζωπυρώνεται και αυτή τη φορά ο λόγος δεν είναι (μόνο) η ιαπωνική νομοθεσία αδειών οδήγησης, αλλά και το διεθνές σκηνικό. Οι Ιάπωνες φαίνεται πως κοιτούν με διαρκώς διογκούμενο ενδιαφέρον την αγορά της Ινδίας όπου η ΚΤΜ απολαμβάνει επιτυχία με τη σειρά των μονοκύλινδρων 390, ενώ στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά και η Triumph με τα νέα της 400άρια που αργά ή γρήγορα θα αυγατίσουν με νέα μοντέλα.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 13:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon