.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 12:16

Suzuki – Το Burgman υδρογόνου συνεχίζει να εξελίσσεται

Νέα σχέδια από πατέντες για το δίκυκλο εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η Suzuki δείχνει ότι θέλει να επενδύσει στην τενολογία υδρογόνου, αφού με βάση τελευταίες πληροφορίες και σχέδια που κυκλοφόρησαν, η δουλειά στο Burgman υδρογόνου συνεχίζεται. Οι τελευταίες πατέντες ασχολούνται με τις «μπουκάλες» υδρογόνου και, γενικότερα, τον απαιτούμενο χώρο της διάταξης στο ήδη μεγάλο σε μέγεθος scooter.

Αρχικά, να σημειώσουμε ότι οι πατέντες φαίνεται να χρησιμοποιούν το Burgman 400, ως «βάση» για τα σχέδια τους, ενώ το μοντέλο θα χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο εσωτερικής καύσης σε «πατροπαράδοτο» κινητήρα και όχι π.χ. σε σύστημα κυψέλης καυσίμου – αυτό γίνεται σαφές από την ύπαρξη του κινητήρα στα σχέδια. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την κατοχύρωση νέας χωροταξίας για τις δύο μπουκάλες υδρογόνου – στην θέση μίας μεγαλύτερης. Η μία μπουκάλα φαίνεται εμπρός, κάτω από τον λαιμό του τιμονιού (με τον αριθμό 81) και η δεύτερη στο πίσω μέρος, κάτω από την σέλα συνεπιβάτη (αριθμός 86). Έτσι, αποφεύγεται η επιμήκυνση του μοντέλου, άρα η Suzuki μπορεί να «χτίσει» το Burgman υδρογόνου στο ίδιο πλαίσιο και με τον ίδιο κινητήρα, με το Burgman 400.

Αρκετές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες υπάρχουν στα ανάλογα σχέδια. Αρχικά, το ψυγείο του κινητήρα, τοποθετημένο χαμηλά, έχει από πισω του έναν αεροδυναμικό εκτροπέα, «θωρακίζοντας» την εμπρός μπουκάλα υδρογόνου από τον ζεστό αέρα του ψυγείου -άρα και το ίδιο το αέριο, από υπερβολική θέρμανση. Από τα σχέδια, βλέπουμε ότι το Burgman έχει σίγουρα χάσει αρκετό, αν όχι όλο, τον ωφέλιμο αποθηκευτικό του χώρο ως scooter, λόγω της ανάγκης φιλοξενίας της πίσω μπουκάλας υδρογόνου. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι ιδιαιτερότητες του υδρογόνου ως καύσιμο, δημιουργούν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τις δεξαμενές του: Έχοντας να διαχειριστούν έως και 700 Bar πίεση, πρέπει να είναι συγκεκριμένου σχήματος (κυλινδρικές) και δεν μπορούν π.χ. να πάρουν μία οποιαδήποτε μορφή μεγιστοποίησης του διαθέσιμου όγκου, όπως τα ρεζερβουάρ υγρού καυσίμου.  

Η Suzuki εργάζεται σε τεχνολογία υδρογονοκίνησης, ήδη από το μακρινό 2007 – μένει να δούμε τώρα πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, πέρα από το σημείο αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 12:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon