.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 16:32

KTM SX-E 2025 – Για να βάλουν τους μικρούς μας φίλους στην πρίζα

Η KTM είναι πλήρως φορτισμένη για τις μελλοντικές φάσεις της ηλεκτροκίνησης για να κάνει τους νέους να κάνουν τα πρώτα τους μέτρα σε δύο τροχούς και να ακονίζουν τις δεξιότητές τους σε σημείο που η νοοτροπία READY TO RACE γίνεται τρόπος ζωής. (δελτίο τύπου)

Τα θεμέλια έχουν τεθεί και οι νέες mini cross μοτοσυκλέτες KTM SX-E 2025 αντιπροσωπεύουν σημείο αναφοράς στη βιομηχανία για τη δέσμευση στην ποιότητα. Τα KTM SX-E 5 και KTM SX-E 3 μπορεί να επιτρέψουν ώρες διασκέδασης, μάθησης και να τονώσουν την πρώιμη ροή της αδρεναλίνης, αλλά οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες δεν είναι «παιχνίδια»: αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την επόμενη γενιά αναβατών και δρομείς.

Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους η KTM ετοιμάζεται για παιχνίδι, με τη σειρά KTM SX-E 2025:

Ανάπτυξη στην μονάδα ισχύος

Για το 2025, το KTM SX-E 5 διαθέτει έναν υπερ-προηγμένο, πλήρως ηλεκτρικό, υγρόψυκτο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που παρέχει 30% περισσότερο χρόνο οδήγησης σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση και μέγιστη ισχύ στα 5,0 kW. Η μονάδα είναι αδιάβροχη και θωρακισμένη από την σκόνη, γεγονός που την καθιστά χαμηλής φθοράς και δεν απαιτεί συντήρηση, ενώ η ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου (ECU) εγγυάται άμεση αλλά πολύ ελεγχόμενη παροχή ισχύος. Η απόδοση είναι αρκετή για να εγγυηθεί τη διασκέδαση για τους νέους, ωστόσο είναι επίσης αρκετή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για αγώνες. Εν ολίγοις, μια υψηλής ποιότητας και πραγματική εναλλακτική λύση READY TO RACE αντί του βενζινοκίνητου κινητήρα των 50 κ.εκ. Το KTM SX-E 3 διαθέτει αερόψυκτο κινητήρα που αντλεί διαχειρίσιμο ρυθμό 3,8 kW, αλλά είναι ιδανικό για μικρότερους αναβάτες που κάνουν τα πρώτα τους μίλια με μικρούς τροχούς. Και στις δύο μοτοσυκλέτες, μια πολυλειτουργική οθόνη οργάνων δείχνει την κατάσταση και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και έναν από τους έξι διαφορετικούς χάρτες οδήγησης που διαχειρίζονται πόσο ισχυρή και γρήγορη η ισχύς του συστήματος μετάδοσης κίνησης τροφοδοτείται μέσω του γκαζιού.

Φινέτσα στο πλαίσιο και φιλοσοφία «μεγαλώνουμε μαζί σου»

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των KTM SX-Es είναι οι ρυθμιζόμενες διαστάσεις του ποδηλάτου. Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ελαφριά πλαστικά στοιχεία ενισχυμένα με υαλοβάμβακα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις για να ταιριάζουν στο μεταβαλλόμενο μέγεθος του νεότερου αναβάτη. Το παράθυρο διακύμανσης είναι 634-682 mm και ανεβαίνει ή ολισθαίνει προς τα κάτω με εύκολες κινήσεις με το κάθισμα και το αμάξωμα. Ακόμα χαμηλότερο ύψος καθίσματος μπορεί να επιτευχθεί με το χαμήλωμα του πιρουνιού στις τιμονόπλακες και με την αλλαγή της θέσης τοποθέτησης του πίσω αμορτισέρ. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ, υψηλής αντοχής χάλυβα χρωμίου-μολυβδαινίου για ακριβή ευελιξία και σταθερότητα, αλλά μια νέα τροποποίηση του 2025 παρέχει περισσότερη στιβαρότητα, χειρισμό και πιο σκληρό πίσω σημείο στήριξης αμορτισέρ.

Ανάρτηση WP για αυτή την «factory» αίσθηση

Η αγωνιστική παράδοση των μοτοσυκλετών ενηλίκων της μάρκας, σημαίνει ότι ο εξοπλισμός ανάρτησης για το KTM SX-E 5 είναι τρομερός. Ένα πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο πιρούνι αέρα WP XACT 35 mm και διαδρομή 205 mm εξασφαλίζουν άνεση και σιγουριά. Το ελατήριο αέρα που τοποθετείται στο αριστερό στέλεχος του πιρουνιού μπορεί να προσαρμοστεί τέλεια στο βάρος του αναβάτη χρησιμοποιώντας μια απλή αντλία αέρα. Το αμορτισέρ WP XACT είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο (προφόρτιση, επαναφορά και συμπίεση υψηλής και χαμηλής ταχύτητας) και συνδέεται απευθείας με το χυτό ψαλίδι, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση απόσβεσης με διαδρομή 193 mm. Το KTM SX-E 3 είναι καλά εξοπλισμένο αλλά ελαφρώς πιο απλό με το μη ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT 35 mm (144 mm διαδρομής) που είναι ωστόσο κορυφαίο στην κατηγορία του προϊόντος. Το αμορτισέρ προσφέρει διαδρομή 129 χλστ.

Μπαταρίες

Η μπαταρία του KTM SX-E 5 είναι κατασκευασμένη από 84 σύγχρονες κυψέλες ιόντων λιθίου σε ένα στιβαρό περίβλημα από χυτό αλουμίνιο, αξιοποιώντας ενέργεια για 907 Wh: αρκετή για δύο ώρες χαλαρής οδήγησης ρυθμού ή 30 λεπτά σκληρής κατάχρησης γκαζιού για αγωνιστικές συνθήκες. Το KTM SX-E 3 έχει 60 στοιχεία και 648 Wh για παρόμοιο ρυθμό οδήγησης, αλλά ένα νέο εξάρτημα καλωδίου σημαίνει ότι το KTM SX-E 3 μπορεί να αναβαθμιστεί με την μπαταρία από τον μεγαλύτερο αδερφό του, οδηγώντας σε ακόμα περισσότερο χρόνο στη σέλα . Κάθε μοτοσυκλέτα έχει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας που διαχειρίζεται και διατηρεί τον κύκλο ζωής της.

Μετρώντας τη φόρτιση

Ο χρόνος φόρτισης του KTM SX-E 5 έχει μειωθεί, με χωρητικότητα 0-80% να επιτυγχάνεται σε 45 λεπτά, ενώ το 0-100% είναι δυνατό σε μόλις 70 λεπτά. Ο εξωτερικός παγκόσμιος φορτιστής που παρέχει έως και 900 W μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πρίζα 110 ή 230 volt. Το KTM SX-E 3 θα φορτίζει από 0-20% σε 20 λεπτά, 20-80% σε 100 λεπτά και στο 100% σε 140 λεπτά. Ασφάλεια; Φυσικά. Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν αισθητήρα ανατροπής που διακόπτει την παροχή ρεύματος σε περίπτωση πτώσης, ενώ ένα κλειδί αποκοπής κορδονιού καρπού σταματά τον κινητήρα σε περίπτωση απώλειας ελέγχου στην οδήγηση. Οι λειτουργίες οδήγησης μπορούν να κλειδωθούν και να αποθηκευτούν με ένα dongle που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα.

Τα προνόμια των περιφερειακών

Η απόλυτη απόδοση δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα και των δύο KTM SX-E του 2025. Κάθε μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από μια σειρά από εξαιρετικά εξαρτήματα, έτσι ώστε οι μοτοσυκλέτες να ταιριάζουν άνετα στην πλήρη γκάμα KTM SX. Το τιμόνι NEKEN με ισχυρό, κράμα αλουμινίου έχει πάχος από 28 mm στην κεντρική ζώνη έως 22 mm στην στροφή έως 18 mm στις περιοχές χειρός, επιτρέποντας τη χρήση πιο λεπτών γκριπ ODI που κλειδώνουν, σχεδιασμένα ειδικά για ηλεκτροκίνηση. Επίσης τα δύο μοντέλοα έχουν ελαφριές, ανοδιωμένες σε μαύρο, ζάντες αλουμινίου (10” για το KTM SX-E 3 και 12” για το KTM SX-E 5) με ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS-ST για εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα εδάφη. Οι τροχοί είναι κοινά εξαρτήματα της σειράς πλήρους μεγέθους KTM SX και ένας άλλος τομέας κοινής μηχανικής είναι οι υδραυλικές δαγκάνες φρένων και οι κυματιστοί δίσκοι μπροστά και πίσω. Το KTM SX-E 3 έχει πίσω φρένο τοποθετημένο στο τιμόνι και το KTM SX-E 5, σε πεντάλ. Η σχεδίαση και των δύο KTM SX-E διαθέτει τα πιο πρόσφατα γραφικά στο καλούπι, με ένα τολμηρό πορτοκαλί χρώμα που αναδεικνύει τέλεια το πορτοκαλί πλαίσιο, το πορτοκαλί κάθισμα και τη στενή κατασκευή.

Τα νέα KTM SX-E του 2025 θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της Αυστρίας τον Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμα σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους KTM από τον Δεκέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το KTM.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 16:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 390 Adventure R/Enduro R 2025 – Ακόμα περισσότερες φωτογραφίες
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon