.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 10:13

KTM 450 SMR 2025 - Παιχνίδι στον υπερθετικό

Με βάση του το KTM 450 SX-F του 2025, το 450 SMR του 2025 ανεβάζει τον πήχη με τις βελτιώσεις να εντοπίζονται στο πλαίσιο, το πιρούνι και την εργονομία.

Ο κινητήρας των 63 ίππων  έχει μικρές διαφορές, όμοιες με της σειράς SX-F του 2025 με την οποία όπως προείπαμε μοιράζεται επίσης το πλαίσιο, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του, με τις βάσεις του κινητήρα και της πίσω ανάρτησης να δέχονται επίσης το... μαχαίρι της δίαιτας. Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους κατά 300 γρ., αυτές οι δομικές αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ευκαμψίας του πλαισίου και τη συμπεριφορά στις στροφές, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα. Στο τελευταίο σημείο, τα μικρότερα υποπόδια για το 2025 μεγιστοποιούν τις γωνίες κλίσης.

Το 2025 KTM 450 SMR λαμβάνει επίσης για πρώτη φορά το ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT Closed Cartridge στα 48 χλστ. Αυτό διαθέτει νέο έμβολο μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού μέσα στο φυσίγγιο και αποφεύγει τον ανεπιθύμητο αφρισμό λαδιού, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά απόσβεσης.  Στο πίσω μέρος, την απόσβεση κάνει το WP XACT το οποίο επωφελείται από ανανεωμένο σύνδεσμο με διαφοροποιημένες τσιμούχες και βίδες σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση έχει γίνει απευθείας από την KTM Factory Racing Team και έχει δοκιμαστεί διεξοδικά τόσο σε χώμα όσο και σε άσφαλτο.

σμρ25β.jpg

Επί της εργονομίας, το KTM 450 SMR του 2025 επωφελείται από νέα καλύμματα ρεζερβουάρ με διπλά σύνθετα πλαστικά στις άνω και κάτω πλευρές. Αυτό όχι μόνο παρέχει μια ξεχωριστή νέα εμφάνιση, αλλά βοηθά επίσης στην ψύξη διοχετεύοντας τον αέρα πιο αποτελεσματικά. Όσον αφορά την εισαγωγή αέρα, το ενημερωμένο, μονοκόμματο κομμάτι της εισαγωγής και η σχεδίαση με... "αναπνευστήρα" αποτρέπει οποιαδήποτε παραμόρφωση, χάρη στην πιο στιβαρή και άκαμπτη κατασκευή.

Στην όψη, ξεχωρίζουν τα κόκκινα και μαύρα γραφικά και η πιο ανθεκτική μαύρη σέλα, στοιχεία που προσδίδουν ακόμα πιο READY TO RACE χαρακτήρα στο νέο 450 SMR. Όπως και με τις προηγούμενες γενιές, το KTM 450 SMR του 2025 είναι εξοπλισμένο με ελαστικά Metzeler Racetec SM K1 Supermoto έτοιμα για αγώνες, φορεμένα σε ελαφριές ζάντες ALPINA 16,5" μπροστά και 17" πίσω.

σμρ25γ.jpg

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο αναβάτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supermoto, Lukas Höllbacher, δοκίμασε το νέο SMR σε ποικίλα δύσκολα περιβάλλοντα, από την καυτή ζέστη 40 βαθμών στην ισπανική άσφαλτο έως τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στον πάγο στη Σουηδία, όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο υλικό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon