.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 11:40

KTM: Έρχεται 990 Duke R 2025, νέες φωτό των 990 SMT, 990 RC R

Η γκάμα 990 της KTM διευρύνεται. 

Το KTM 990 Duke 2024 είναι το πρώτο μοντέλο από μία ολόκληρη σειρά μοτοσυκλετών που, σύμφωνα με όλα τα ανάλογα ρεπορτάζ, θα αποτελέσουν την νέα γκάμα κυβισμού της KTM για το 2025 και μετά. Το supersport μοντέλο ονόματι 990 RC R έχει ανακοινωθεί ήδη, ενώ η μελλοντική παρουσίαση νέων 990 Adventure και 990 SMT θεωρείται βέβαιη.

Πριν λίγες ώρες, περισσότερες φωτογραφίες από τα νέα μοντέλα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από γερμανόφωνα μέσα, από τα παραπάνω μοντέλα και… όχι μόνο. Και αυτό διότι οι συνάδελφοι μας ισχυρίζονται ότι εντόπισαν και το νέο 990 Duke R – κατά την προσφιλή τακτική της KTM και όχι μόνο, η «ανώτερη» σε χαρακτηριστικά και περιφερειακά έκδοση, του 990 Duke. Ποιες είναι οι διαφορές που το «πρόδωσαν»; Οι εμπρός δαγκάνες Brembo Stylema αντί για J.Juan,  το πιρούνι WP Apex με πλήρεις ρυθμίσεις αλλά και τα ελαστικά Power Cup 2 της Michelin. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δικύλινδρος κινητήρας ίσως να είναι και ισχυρότερος, πάνω από 123 ίππους απόδοσης και με «περιθώριο» μέχρι τους 140.

Η supersport μοτοσυκλέτα υπό ανάπτυξη, 990 RC R, εθεάθη ξανά, πιθανόν στην «τελική» της μορφή με το μούτρο εμπνευσμένο από τα MotoGP, τα δύο πτερύγια εμπρός, την ανάλογη αεροδυναμική δουλειά στα φέρινγκ αλλά και τα νέα Brembo Hypure φρένα εμπρός. Ταυτόχρονα, αναπτύσσεται και το 990 SMT, ένα σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το 890 μοντέλο, με νέο πλαίσιο, νέο υποπλαίσιο και ψαλίδι, αρκετές αλλαγές και, φυσικά, τον ισχυρότερο κινητήρα των 947 κ.εκ. – αν και το μοντέλο αυτό πιθανόν αργήσει μία χρονιά ακόμα και έρθει το 2026. Για την ιστορία, τα νέα RC R και 990 Duke R τα περιμένουμε για το 2025.

Και, μέσα σε όλα αυτά, επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες για μία νέα σειρά μοντέλων για το μέλλον, με χαρακτηριστικό αριθμό των 650 – ο νέος κινητήρας τους, θα προέλθει από υποκυβισμό των υπαρχόντων LC8c και στην σειρά αυτή, θα δούμε σίγουρα ένα Duke αλλά και ένα Adventure μοντέλο.

Για τα πάντα που αναφέραμε, ωστόσο, αναμένουμε και επίσημες πληροφορίες, καθώς καλά είναι τα σενάρια, αλλά πολλές φορές απουσιάζουν τα στοιχεία-κλειδί που μαθαίνονται «άμα τη εμφάνιση».   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon