.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 13:33

Η KTM ετοιμάζει νέο 990 SMT

Η γκάμα των 990 αναμένεται να μεγαλώσει το 2025 καθώς μετά το Duke έρχονται Adventure και SMT.

Τον Ιούνιο είδαμε φωτογραφίες από τη νέα KTM 990 Adventure σε δοκιμές στον δρόμο, λανσάροντας μια διαφορετική σχεδίαση με ένα LED φωτιστικό σώμα μπροστά, φορώντας τον νέο δικύλινδρο εν σειρά 990 cc που προς το παρόν παραμένει αποκλειστικότητα του νέου 990 Duke στη γκάμα της αυστριακής εταιρείας.

Η νέα διαρροή φωτογραφιών από το Mattighofen αποκαλύπτει μια ακόμη νέα εφαρμογή του ίδιου κινητήρα, αυτή τη φορά σε μια πιο ασφάλτινη μοτοσυκλέτα. Κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για το νέο 990 SMT, το οποίο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι ουσιαστικά το 990 Adventure με τροχούς 17 ιντσών.

Οπτικώς δεν είναι εμφανείς άλλες διαφορές μεταξύ των δύο πρωτοτύπων και φυσικά δε μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποια άλλη διαφοροποίηση κάτω από τα κουστούμια των δύο μοντέλων.

Εφόσον αυτό όντως είναι το νέο 990 SMT σημειώνουμε την εμφανή σχεδιαστική αλλαγή του μοντέλου από το 890 SMT, ενώ περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία απόδοσής του με τον νέο κινητήρα, δηλαδή κατά πόσο είναι πιθανό να έχουμε ένα νέο SMT με μια πολύ γενναία αύξηση ισχύος που θα ανεβάσει τον πήχη από τους 105 στους 123 ίππους του 990 Duke.

Να σημειώσουμε επίσης πως το γεγονός ότι στις εικόνες η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται χωρίς εξωτερικές ηλεκτρονικές μονάδες καταγραφής και τηλεμετρίας ενδεχομένως υπονοεί πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο εξέλιξης - όπως και το 990 Adventure - για παρουσίαση στη γκάμα του 2025.

Μπορείτε να δείε αρκετές ακόμη φωτογραφίες από το πρωτοτύπο 990 SMT στην πηγή που τις ανέδειξε, το γερμανικό Motorrad online (φωτογράφος bmh-images).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 13:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon