.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 16:30

Honda CB1000 Hornet / CB 1000 Hornet SP 2025 - Η αναλυτική παρουσίαση

Η νέα γυμνή ναυαρχίδα της Honda, CB1000 Hornet, έρχεται μαζί με την έκδοση SP ανεβάζοντας τον ενθουσιασμό στα ύψη (δελτίο τύπου) 

  • Ο κινητήρας της CBR1000RR Fireblade αποδίδει συναρπαστική ισχύ
  • Το νέο πλαίσιο με υψηλή στρεπτική ακαμψία, οι κοντές σχέσεις μετάδοσης και η ανάρτηση της Showa προσφέρουν την κλασική συμπεριφορά μιας Hornet
  • Το ανόθευτο και επιθετικό streetfighter στυλ που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Hornet, αναδεικνύεται από τη στενή μέση και το φαρδύ εμπρός τμήμα με διπλούς προβολείς LED υψηλής απόδοσης
  • Η έκδοση SP προσφέρει ανάρτηση υψηλών επιδόσεων της Öhlins και φρένα της Brembo, προάγοντας το δυναμισμό στο επόμενο επίπεδο

Η 23YM CB750 έφερε ξανά στην Ευρώπη το υποβλητικό όνομα Hornet (Σφήκα). Συνδυάζοντας τη συμπαγή street fighter σιλουέτα με συναρπαστική ισχύ και απαράμιλλη ευελιξία, έχει δικαιολογημένα αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια που, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές πωλήσεις της, την ανέδειξαν στην πιο δημοφιλή «γυμνή» μοτοσυκλέτα του 2023 στην Ευρώπη.

Για το 25YM, η οικογένεια Hornet υποδέχεται δύο συναρπαστικά νέα μέλη. Μετά τον ερχομό της CB500 Hornet ως μοντέλο 24MY, σειρά έχουν τώρα η νέα CB1000 Hornet μαζί με μια έκδοση SP που ηγούνται της γκάμας και προτίθενται να ανεβάσουν τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Η νέα κορυφαία γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda, προσφέρει έναν αποτελεσματικό συνδυασμό δυνατής επιτάχυνσης και εξαιρετική συμπεριφορά για μέγιστη οδηγική απόλαυση, τόσο σε πολυσύχναστες αστικές διαδρομές όσο και σε ορεινούς δρόμους. Την ισχύ παρέχει ο εξαιρετικός κινητήρας που εξοπλίζει και τη 17YM CBR1000RR Fireblade (για τη CB1000 Hornet αποδίδει μέγιστη ισχύ 151,7Ps/111,6kW στις 11.000rpm και ροπή 104Nm στις 9.000rpm) που συνδυάζεται με κοντές σχέσεις μετάδοσης, ένα νέο πλαίσιο διπλής δοκού (twin-spar) με υψηλό βαθμό στρεπτικής ακαμψίας, ανεστραμμένο πιρούνι SFF-BP της Showa και δαγκάνες φρένων της Nissin.

Η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας είναι ανόθευτη και επιθετική. Την προσοχή προσελκύουν οι μικροί διπλοί προβολείς LED και το χαρακτηριστικό ρεζερβουάρ καυσίμου της Hornet. Από

αισθητικής απόψεως, είναι φαρδιά μπροστά και στενεύει προς τα πίσω, χάρη στη μινιμαλιστική σέλα που υπογραμμίζει την παραδοσιακή στενή εμφάνιση της Hornet. Το διακριτικό πλαίσιο και το υποπλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα (trellis) υπογραμμίζουν τις σχεδιαστικές γραμμές.

Πίσω από τη μινιμαλιστική εμφάνιση κρύβονται κορυφαίες τεχνολογίες όπως πολλαπλά προγράμματα οδήγησης (riding modes) με διαφορετικούς συνδυασμούς Ισχύος (Power), Φρένου Κινητήρα (Engine Braking) και Honda Selectable Torque Control, μια έγχρωμη οθόνη TFT πέντε ιντσών με τεχνολογία ‘optical bonding’, συνδεσιμότητα Honda RoadSync* και λειτουργία Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης - Emergency Stop Signal (ESS) της Honda ως στάνταρ εξοπλισμό.

Για τους αναβάτες που αναζητούν μία πιο σπορ εμπειρία οδήγησης, η CB1000 Hornet διατίθεται με την έκδοση SP. Η ισχύς αυξάνεται στα 157,2Ps / 115,6kW και η ροπή στα 107Nm, ενώ τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα του πλαισίου και του συστήματος μετάδοσης κίνησης, όπως το ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ Öhlins TTX36, το στάνταρ quickshifter και τα φρένα Brembo Stylema, ανεβάζουν τη CB1000 Hornet SP στο επόμενο επίπεδο.

Η 25YM CB1000 Hornet θα διατίθεται στις εξής χρωματικές επιλογές:

  • Grand Prix Red
  • Mat Iridium Gray Metallic
  • Pearl Glare White

Η έκδοση SP της CB1000 Hornet διατίθεται αποκλειστικά σε ειδικό χρωματισμό Mat Ballistic Black Metallic, που συμπληρώνεται από χρυσαφί φινίρισμα στο πιρούνι και τους μοναδικούς τροχούς κράματος αλουμινίου σε απόχρωση Desert Gold.

*Η εφαρμογή Honda RoadSync το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 16:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NT1100 2025 - H αναλυτική παρουσίαση
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon