.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 07:42

Honda Forza 350 2025 - Η αναλυτική παρουσίαση

Mέσα από ακόμα ένα αναλυτικότατο Δελτίο Τύπου, η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda μας λέει τα πάντα για το νέο Forza 350.

Το σπορ GT Forza 350 της Honda είναι premium σκούτερ μεσαίου κυβισμού. Προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός ζωηρού κινητήρα τεχνολογίας «enhanced Smart Power+» (eSP+) με νέα χαρτογράφηση ECU, ανανεωμένη εσωτερική δομή σιλανσιέ και αισθητήρα O2 για συμμόρφωση με το πρότυπο Euro 5+. Διαθέτει ένα ευέλικτο πλαίσιο που αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm, διπλά πίσω αμορτισέρ και τροχούς 15/14 ιντσών εμπρός/πίσω. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα HSTC, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θύρα USB Type-C, αποθηκευτικό χώρο για δύο full-face κράνη - τώρα με εσωτερικό φωτισμό – φώτα τεχνολογίας LED παντού και λειτουργία Smart Key. Η νέα οθόνη TFT πέντε ιντσών περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Honda RoadSync* για smartphone και λειτουργεί μέσω ενός νέου φωτιζόμενου διακόπτη τεσσάρων θέσεων. Παράλληλα με τις νέες χρωματικές επιλογές για το 25YM, διατίθεται επίσης μια νέα ειδική έκδοση (Special Edition).

Εισαγωγή

Το όνομα Forza αποτελεί εδώ και χρόνια κραταιά δύναμη στην γκάμα μοτοσυκλετών της Honda. Η ιστορία του ως premium, μεσαίου μεγέθους σκούτερ χρονολογείται από το 2000: το πρώτο μοντέλο έθεσε τα πρότυπα με τον ζωηρό χαρακτήρα του, τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο και ένα καινοτόμο σύστημα συνδυασμένης πέδησης. Το Forza έτυχε ευρείας αποδοχής στην Ευρώπη, καθώς οι πελάτες εκτίμησαν την πολύπλευρη προσωπικότητά του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Διατηρώντας το συνδυασμό σπορ και GT χαρακτηριστικών, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μοντέλου, το Forza 300 εξελίσσεται συνεχώς, με στόχο να ξεπερνά τις προσδοκίες των ιδιοκτητών του με κάθε αναβάθμιση. Το 04YM απέκτησε σύστημα μετάδοσης S-MATIC με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο CVT (Continuously Variable Transmission) της Honda, λειτουργία Smart Key, εξαιρετικά αποδοτικό ψεκασμό καυσίμου PGM-FI και χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα.

forza35025b.jpg

Στο 05YM προστέθηκε σύστημα ABS και το 08YM απέκτησε στοιχεία πολυτέλειας όπως ένα πακέτο ηχοσυστήματος με ηχεία και αναβαθμισμένο S-MATIC (με λειτουργία αυτόματων αλλαγών) και φρένα με συνδυασμένη λειτουργία ABS. Το 16YM, το Forza 300 επανεμφανίστηκε διαθέτοντας νέα, ‘sit-in’ σχεδίαση σέλας, ώστε δύο άτομα να μπορούν να ταξιδεύουν άνετα, ακόμη και με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Το 18YM σηματοδότησε την έλευση ενός ριζικά ανανεωμένου Forza 300. Ακολουθώντας τα χνάρια του Forza 125, το Forza 300 έγινε ελαφρύτερο, πιο συμπαγές, πιο μοντέρνο και σπορ, διατηρώντας παράλληλα στο ακέραιο τα πλεονεκτήματα του ‘GT’ χαρακτήρα του. Το 21YM είχε έρθει η στιγμή για το επόμενο σημαντικό βήμα, το Forza 350. Ταχύτερο, ακόμα πιο πρακτικό με νέες τεχνολογίες, αποτέλεσε ένα ελκυστικό, νέο σημείο αναφοράς. Το 25YM καλωσορίζει ένα νέο Forza 350, με πρακτικές αναβαθμίσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ικανοποίησης του ιδιοκτήτη στην καθημερινή ζωή, καθώς και μερικές νέες χρωματικές επιλογές και μια εκπληκτική Ειδική Έκδοση που παρουσιάζει έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων.

Επισκόπηση

Κομψή, μοντέρνα και αεροδυναμικά αποδοτική με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η έκδοση 25YM Forza 350 αποπνέει premium γοητεία μέσω του χαρακτηριστικού άνω φέρινγκ, της μονάδας φωτισμού και των πάνελ που το πλαισιώνουν. Το μπροστινό μέρος διαθέτει σμιλεμένες γραμμές και έντονες πτυχές για τη δημιουργία μιας σπορ, στοχευμένης εμφάνισης. Ένα στιβαρό πλαίσιο - που αποτελείται από σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm, διπλά πίσω αμορτισέρ και τροχούς 15/14 ιντσών εμπρός/πίσω - παρέχει αυτοπεποίθηση στο χειρισμό και ευελιξία στην κίνηση.

Μια νέα οθόνη TFT πέντε ιντσών προσφέρει διαισθητικό έλεγχο, ευκρίνεια στο έντονο φως και εύκολη συνδεσιμότητα Honda RoadSync* για smartphone μέσω ενός εργονομικού διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Μια πρίζα USB TypeC παρέχει εύκολη φόρτιση, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα (που τώρα φωτίζεται εσωτερικά) επαρκεί για δύο κράνη full-face. Αποδίδοντας ισχύ 29,2 Ps (21.5kW) και ροπή 31,5Nm, ο κινητήρας 330cc του Forza 350 εξασφαλίζει ισχυρές επιδόσεις σε όλο το εύρος στροφών, προσφέροντας ζωηρή επιτάχυνση και τελική ταχύτητα 137km/h. Επίσης έχει νέα χαρτογράφηση ECU, νέα εσωτερική δομή καταλύτη/σιλανσιέ, αλλά και αισθητήρα O2 για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 5+.

Το 25YM Forza 350 θα διατίθεται στις εξής χρωματικές επιλογές:

• Carnelian Red Metallic - ΝΕΟ
• Pearl Falcon Gray
• Pearl Nightstar Black
• Mat Pearl Cool White

Το 25YM Forza 350 Special Edition διατίθεται στον εξής χρωματισμό:

• Mat Cynos Gray Metallic με γραφικά και ραφές σε κόκκινο

forza35025d.jpg

Κύρια χαρακτηριστικά, Στυλ & Εξοπλισμός

Οι γραμμές του Forza 350 ρέουν από τη ζελατίνα του, η οποία ρυθμίζεται ηλεκτρικά σε εύρος 180 χιλιοστών (μέσω ενός διακόπτη στο αριστερό γκριπ). Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία από τον άνεμο, με τη ροή του αέρα να κατευθύνεται γύρω και πάνω από το κεφάλι του αναβάτη και να μειώνει τον θόρυβο του αέρα. Η σταθερότητα και η άνεση σε υψηλότερες ταχύτητες - και μεγάλες αποστάσεις - μπορούν να δώσουν άμεσα μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας στην πόλη, χαμηλώνοντας την ζελατίνα.

Για άνεση σε υψηλότερες ταχύτητες, ένας μεγάλος μπροστινός αεραγωγός διαχειρίζεται την αρνητική πίεση μπροστά από τον αναβάτη, μειώνοντας τη φυσική τάση του αέρα να τον πιέζει προς τα πίσω. Η σχεδίαση του Forza 350 συνδυάζει το απαράμιλλο στυλ με την αεροδυναμική απόδοση, ενώ οι σπορ γραμμές αναδεικνύουν μια καθαρή και μοντέρνα αισθητική που συνδυάζεται με τον ελκυστικό premium χαρακτήρα. Δύο full-face κράνη χωράνε κάτω από τη σέλα, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού του αποθηκευτικού χώρου για τη μεταφορά ενός κράνους και / ή ενός αδιάβροχου και τσαντών διαστάσεων A4. Το εμπρός αριστερό ντουλάπι εσωτερικά του φέρινγκ κλειδώνει και ο εσωτερικός χώρος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τη χρήση που επιθυμεί ο αναβάτης. Για παράδειγμα, είναι ιδανικό για την αποθήκευση ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός μπουκαλιού για νερό, ενώ ενσωματώνει και μία θύρα USB Type-C. Όλα τα φώτα είναι LED.

Η νέα, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών (με ανασχεδιασμένο διακοσμητικό πλαίσιο) χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ‘optical bonding’ για βελτιωμένη ευκρίνεια στο έντονο ηλιακό φως. Πρόκειται για μία διαδικασία έγχυσης ρητίνης μεταξύ του εξωτερικού γυάλινου καλύμματος και της οθόνης TFT, χάρη στην οποία μειώνεται η αντανάκλαση και η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Νέα λειτουργία αποτελεί και η συνδεσιμότητα IOS/Android smartphone μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync*. Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών γίνεται μέσω ενός απλού, εύχρηστου, φωτιζόμενου διακόπτη τεσσάρων κατευθύνσεων στο αριστερό γκριπ – και επιτρέπει την εύκολη διαχείριση του συστήματος πλοήγησης στην οθόνη. Επίσης προσφέρει στον αναβάτη τη δυνατότητα (μέσω ενός ακουστικού Bluetooth ενσωματωμένο στο κράνος) να διαχειρίζεται τηλεφωνικές κλήσεις και την αγαπημένη του μουσική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει την εφαρμογή Honda RoadSync* από το Play Store ή το App Store και να την συνδέσει με το Forza 350.

Η λειτουργία Smart Key του Forza 350, πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας, είναι συμβατή και με το προαιρετικό Top Box των 45 λίτρων. Με το Smart Key στην τσέπη του αναβάτη, το Top Box ξεκλειδώνει, ενώ κλειδώνει αυτόματα όταν αυτός απομακρύνεται. Μπορεί επίσης να το κλειδώσει και ο ίδιος με το κλειδί. Για να διατηρηθεί η χωρητικότητά του στο ακέραιο, ο μηχανισμός διαχείρισης του Top Box τοποθετείται στο πίσω τμήμα του σκούτερ. Τα πίσω φλας του Forza 350 διαθέτουν λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS) με τεχνολογία αυτόματης ακύρωσης. Μόλις η μονάδα του ABS ανιχνεύσει απότομο φρενάρισμα, τα πίσω φλας αναβοσβήνουν με μεγάλη ταχύτητα για να προειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες του δρόμου ότι ένα φρενάρισμα πανικού βρίσκεται σε εξέλιξη.

forza35025c.jpg

Κινητήρας

Ο κινητήρας eSP+ του Forza 350, συνδυάζει άριστα, φιλική προς το περιβάλλον απόδοση με υψηλή ιπποδύναμη, χάρη στην ολοκληρωμένη εφαρμογή μέτρων μείωσης τριβών. Ο υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας 330 κ.εκ με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC), αποδίδει μέγιστη ισχύ 29,2 Ps (21,5kW) στις 7.500 σαλ., με μέγιστη ροπή 31,5Nm στις 5.250 σαλ. Η τελική ταχύτητα είναι 137km/h, ενώ επιταχύνοντας από στάση, το Forza 350 μπορεί να καλύψει 200m σε 10,4 δευτερόλεπτα. Η διάμετρος του εμβόλου είναι 77mm και η διαδρομή 70,8mm. Η σχέση συμπίεσης είναι 10.5:1. Κοκοράκια με ρουλεμάν, κουζινέτα στροφαλοφόρου χαμηλών τριβών και στεγανός στροφαλοθάλαμος, προσφέρουν αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και ισχυρές επιδόσεις. Για βελτίωση της ψύξης του εμβόλου, ένα μπεκ λαδιού, όπως αυτό της CRF450R, ψεκάζει λάδι στο κάτω τμήμα του εμβόλου, βελτιώνοντας το χρονισμό της ανάφλεξης και την αποδοτικότητα της καύσης. Η χωρητικότητα σε λιπαντικό είναι 1,8 λίτρα.

Ο αέρας τροφοδοτείται από ένα φιλτροκούτι 5,5 λίτρων σε ένα σώμα ψεκασμού 36mm. Ο αυλός εισαγωγής προσφέρει αποδοτική ροή και στροβιλισμό του καύσιμου μίγματος εντός του κυλίνδρου, για πιο ομοιόμορφη καύση. Τα καυσαέρια εξέρχονται από τον κινητήρα μέσω του αυλού εξαγωγής ευθείας σχεδίασης, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση, ενώ το τελικό της εξάτμισης περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς θαλάμους. Οι εσωτερικές τριβές έχουν μειωθεί χάρη στην έκκεντρη τοποθέτηση του κυλίνδρου κατά 5mm, στην υιοθέτηση υδραυλικού τεντωτήρα καδένας εκκεντροφόρου και στη χρήση μιας αντλίας επιστροφής λαδιού. Η αντλία αυτή που χρησιμοποιείται σε κινητήρες υψηλών επιδόσεων, μειώνει την εσωτερική πίεση μέσα στον κινητήρα, την ανάδευση του λαδιού, καθώς και τις απώλειες και τις εσωτερικές τριβές στα κινούμενα μέρη. Ένας αντικραδασμικός άξονας ελαχιστοποιεί τους ενοχλητικούς κραδασμούς και συμβάλλει στην ομαλή, απολαυστική οδήγηση.

Ένας αυτόματος φυγοκεντρικός συμπλέκτης ελέγχει το κιβώτιο V-Matic (με κλιμάκωση κατάλληλη για άμεση απόκριση σε χαμηλές ταχύτητες και ζωηρή επιτάχυνση) και τον ιμάντα τελικής μετάδοσης. Ο κινητήρας του Forza 350 διαθέτει επίσης Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το σύστημα ανιχνεύει την οποιαδήποτε διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού, υπολογίζει το βαθμό ολίσθησης και ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω της διαχείρισης ψεκασμού καυσίμου για ανάκτηση της πρόσφυσης στον πίσω τροχό. Το HSTC ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από έναν διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Μία ένδειξη ‘Τ’ στον πίνακα οργάνων αναβοσβήνει όταν το σύστημα επεμβαίνει για τη διαχείριση της πρόσφυσης. Η νέα χαρτογράφηση της ECU συνδυάζεται με τη νέα δομή του σιλανσιέ, τον αναβαθμισμένο καταλύτη και τον πρόσθετο αισθητήρα O2 για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 5+. Η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλή, μόλις 30km/l (WMTC mode), ενώ με χωρητικότητα ρεζερβουάρ 11,7L, η δυνητική αυτονομία υπερβαίνει τα 340km.

Πλαίσιο

Το ανθεκτικό αλλά ελαφρύ ατσάλινο πλαίσιο είναι το μυστικό της αυτοπεποίθησης που προσφέρει το Forza 350 στο δρόμο. Το μεταξόνιο είναι 1510mm, η γωνία κάστερ 26,5° και το ίχνος τροχού 89mm. Το ψυγείο βρίσκεται μπροστά από το ρεζερβουάρ για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, και η μπαταρία τοποθετείται ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, με αποτέλεσμα καλύτερη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο. Το συνολικό βάρος (πλήρες υγρών) είναι 186kg.

Το ύψος της σέλας είναι 780mm, η θέση του σώματος του αναβάτη είναι όρθια και φυσική, με αποτέλεσμα την εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πλάτος του τιμονιού είναι 754 mm, με το πλάτος του μπροστινού τμήματος του σκούτερ στα 580 mm και τους καθρέπτες στα 860 mm. Οι συμπαγείς διαστάσεις χαρίζουν στο Forza 350 εξαιρετική ευελιξία στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης; Η ανάρτηση αποτελείται από στιβαρό τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm εμπρός που συνδυάζεται με διπλά αμορτισέρ πίσω – με ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση ελατηρίου 5 σταδίων – τα οποία συνεργάζονται με ένα μονοκόμματο, αλουμινένιο ψαλίδι. Ο μπροστινός τροχός 15” από χυτό αλουμίνιο φορά ελαστικό 120/70-15, ενώ ο πίσω τροχός 14” εξοπλίζεται με ελαστικό 140/70-14, που εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση και άνεση στην οδήγηση. Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει ένα δισκόφρενο 256mm μπροστά, που συνδυάζεται με πίσω δισκόφρενο 240mm και με δικάναλο ABS, για καλύτερο έλεγχο και αυτοπεποίθηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης

forza35025e.jpg

Αξεσουάρ

Μία γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για το Forza 350 είτε μεμονωμένα είτε σε πακέτα για μεγαλύτερη ευκολία:

Το Style Pack είναι μια κομψή συλλογή εξαρτημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη σπορ αλλά και πολυτελή εμφάνιση του Forza, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα άνεσης, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη. Περιλαμβάνει:

• Πάνελ πατώματος
• Σέλα Comfort
• Πλάτη συνεπιβάτη

Το Urban Pack αυξάνει την πρακτικότητα και ξεγνοιασιά σε καθημερινές μετακινήσεις προσθέτοντας:

• Θερμαινόμενα γκριπ
• Συναγερμό τύπου Buzzer

Επίσης διατίθενται τα κάτωθι αξεσουάρ:

• Smart Top Box 45L
• Top Box 35L
• Εσωτερική τσάντα Top Box
• Πίσω σχάρα

Τεχνικές Προδιαγραφές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

Υγρόψυκτος 4-χρονος, 4 βάλβιδος SOHC μονοκύλινδρος, eSP+

Κυβισμός

330 cc

Διάμετρος & Διαδρομή

77 mm x 70.8 mm

Σχέση συμπίεσης

10.5

Μέγιστη ισχύς

29,2 Ps (21.5kW) στις 7.500 σαλ.

Μέγιστη ροπή

31.5Nm @ 5.250 σαλ.

Τελική ταχύτητα

137 km/h

Χωρητικότητα σε λιπαντικό

1.8 L

Εκκίνηση (Μίζα)

Ηλεκτρική

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ψεκασμός

PGM-FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

11.7 L

Εκπομπές CO2 WMTC

79 g/km

Κατανάλωση καυσίμου

3.4 L/100km

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τύπος μπαταρίας

MF-WET

Χωρητικότητα μπαταρίας

12 V 9.1 Ah

ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος, φυγοκεντρικός, ξηρού τύπου

Τύπος κιβωτίου

CVT

Τελική μετάδοση

V-Belt

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαστάσεις (Μ´Π´Υ)

2.145 mm x 754 mm x 1.360 mm

Μεταξόνιο

1.510 mm

Γωνία Κάστερ

26.5°

Ίχνος Τροχού

91 mm

Ύψος Σέλας

780 mm

Απόσταση από το έδαφος

145 mm

Βάρος (πλήρες υγρών)

186 kg

Ακτίνα στροφής

2.4 m

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εμπρός

Τηλεσκοπικό, πιρούνι 33mm – διαδρομή 100mm

Πίσω

Διπλά αμορτισέρ, διαδρομή 115 mm

ΤΡΟΧΟΙ

Ζάντα Εμπρός

15M/C X MT3.50 Χυτό αλουμίνιο

Ζάντα Πίσω

14M/C X MT4.00 Χυτό αλουμίνιο

Ελαστικό Εμπρός

120/70-15MC 56P

Ελαστικό Πίσω

140/70-14MC 68P

ΦΡΕΝΑ

ABS

2-κάναλο

Εμπρός

Διπίστονη δαγκάνα της Nissin, δίσκος 256mm

Πίσω

Μονοπίστονη δαγκάνα της Nissin, δίσκος  240mm

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Όργανα

Οθόνη πολλαπλών πληροφοριών TFT πέντε ιντσών

Προβολέας

LED

Πίσω φωτιστικό σώμα

LED

Συνδεσιμότητα

RoadSync*

USB

USB-C

Σύστημα προστασίας

Smart Key

HSTC

Ναι

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

ESS, SMART Key, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα

*Η εφαρμογή Honda Roadsync για smartphone, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 07:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB1000 Hornet / CB 1000 Hornet SP 2025 - Η αναλυτική παρουσίαση
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon