.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 15:37

Honda – Λεπτομερή σχέδια της επερχόμενης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της στη δημοσιότητα

Ίσως η πιο καλή ματιά που είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε, στην από καιρό φημολογούμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Honda.

Το ότι η Honda δουλεύει σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, για το μέλλον, δεν είναι πλέον είδηση – τα σημερινά σχέδια, όμως, είναι. Φαίνεται ότι αυτές οι εικόνες, που δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μας δείχνουν την πιο αναλυτική ματιά προς το παρόν, στην επερχόμενη «ηλεκτρική CB» της Honda.

Το ενδιαφέρον είνια ότι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα υπό ανάπτυξη, δανείζεται τμήματα από την CB1000R, άρα αναμένεται και σε ένα ανάλογο επίπεδο επιδόσεων. Τα τμήματα αυτά περιλαμβάνουν το μονόμπρατσο ψαλίδι, το πιρούνι αλλά και το εμπρός φωτιστικό σώμα, όπως και ένα κάλυμμα «ρεζερβουάρ» που, όπως αποκαλύπτεται, σκεπάζει τον φορτιστή και την θύρα φόρτισης της κολοσσιαίας μπαταρίας της μοτοσυκλέτας. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στα σχέδια φαίνεται και μία δεύτερη θύρα επαναφόρτισης (μαρκαρισμένη με τον αριθμό 160), προοριζόμενη για φορτιστές τύπου CCS2 – ενώ η θύρα στην κλασική θέση του «ρεζερβουάρ» προορίζεαι για οικιακή φόρτιση.

Η τεράστια μπαταρία της μοτοσυκλέτας φαίνεται ότι αποτελείται από 4 στοιχεία, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας φαίνεται τοποθετημένος ακριβώς κάτω από την σέλα του αναβάτη και χρησιμοποιεί μετάδοση κίνησης με οδοντωτούς τροχούς και αλυσίδα, στον πίσω τροχό. Κάτω από την μπαταρία, υπάρχει ένα σύστημα ψύξης, προφανώς για το μοτέρ αλλά και την ίδια την μπαταρία, ενώ ενδιαφέρον έχει η θέση αλλά και το μέγεθος της πίσω ανάρτησης τύπου Unit Pro-Link.

Θα δούμε αυτή την μοτοσυκλέτα να εξελίσσεται σε μοντέλο παραγωγής; Μόνο ο χρόνος θα μας πει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon