.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 15:28

Απίστευτες προβλέψεις του Ιαπωνικού Τύπου για νέα Honda

Το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Young Machine ανάβει φωτιές.

Είναι μάλλον το γνωστότερο ιαπωνικό περιοδικό και μεγάλο μέρος της φήμης του έχει εδραιωθεί στις πηγές που διαθέτει στους τέσσερεις κατασκευαστές της χώρας και την πρόθεσή του να φτιάξει ψηφιακές απεικονίσεις των φημών που μεταφέρει. Στο εξώφυλλο του νέου του τεύχους (Νοέμβριος 2024) το Young Machine καταφέρνει πάντως να μας εκπλήξει. Με κεντρικό θέμα ένα άρθρο-αφιέρωμα σε μοτοσυκλέτες που οι Ιάπωνες συνάδελφοι περιμένουν να δουν στην επερχόμενη έκθεση EICMA 2024 σε περίπου έναν μήνα, ξεχωρίζει μια τριάδα μοντέλων που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος.

Ξεκινάμε από την Africa Twin Compressor, η οποία περιγράφει έναν τρόπο τόνωσης της απόδοσης της adventure μοτοσυκλέτας της Honda σε μια αγορά που οι 102 ίπποι της φαντάζουν αρκετά μακριά από τα δεδομένα της κατηγορίας, όπου η πλειοψηφία των ανταγωνιστών άνω του λίτρου έχουν ξεφύγει σε απόδοση. Βασίζει δε την πρόβλεψη σε μια σειρά από πατέντες που έχει καταθέσει η Honda για σύστημα υπερσυμπιεστή - όπως της Kawasaki στη σειρά H2 - σε διάφορες μορφές, μια εκ των οποίων με σχέδια που όντως θυμίζουν Africa Twin και διακρίνεται καθαρά η Unicam κεφαλή του.

africa compressor

Η δεύτερη αποκάλυψη είναι ακόμη πιο απίστευτη καθώς μας συστήνει μια σπορ μοτοσυκλέτα με όνομα RCV900 και τρικύλινδρο V κινητήρα! Η βαφή και το Force V3 που έχει στο φέρινγκ είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στα θρυλικά VFR/RVF της δεκαετίας του 1980 και την ανάλογη αναγραφή Force V4 της εποχής. Αυτή πάντως είναι η πρώτη φορά που ακούμε γι΄ αυτόν τον κινητήρα, ενώ η χρήση του RCV στο όνομα υπονοεί μια τεχνολογική συγγένεια με την αγωνιστική της Honda στο MotoGP.

Η τρίτη πρόταση αφορά ένα εξακύλινδρο εν σειρά CBX900, μια ιδέα που δεν ακούμε για πρώτη φορά, καθώς τα τελευταία χρόνια η Honda έχει πατεντάρει έναν τέτοιον κινητήρα που στα σχέδια κοσμεί μια ρετρό μοτοσυκλέτα, ενώ και ο ιαπωνικός Τύπος έχει αναφερθεί πολλάκις στην φημολογούμενη πρόθεση της εταιρείας να αναβιώσει το θρυλικό όνομα CBX.

Η αλήθεια είναι πως τις δύο πρώτες φήμες δυσκολευόμαστε πολύ να τις πιστέψουμε. Η Honda είχε κάθε ευκαιρία να δυναμώσει τον κινητήρα της Africa Twin στα χρόνια που κυκλοφορεί επιτυχώς στις αγορές του κόσμου και το γεγονός πως δεν το έχει κάνει είναι μια σαφής επιλογή να κινηθεί στον δικό της δρόμο. Το να το κάνει με έναν υπερσυμπιεστή ακούγεται ακόμη πιο αναπάντεχο, αλλά βέβαια ποτέ μη λες ποτέ.

Όσο για το V3 RCV900, εδώ μπαίνουμε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας με έναν εντελώς νέο κινητήρα που σπάει τη μακρά παράδοση της Honda με τετρακύλινδρους εν σειρά και V4. ωραία θα ήταν μια τέτοια έκπληξη με μια νέα οικογένεια μοντέλων με τόσο ασυνήθιστη διάταξη, αλλά δεν κρατάμε την ανάσα μας μέχρι να εμφανιστεί.

Τέλος το εξακύλινδρο CBX900 είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Βασίζεται σε κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της Honda και έχει απασχολήσει την επικαιρότητα ως υπαρκτό πλάνο της (κατά τα δημοσιεύματα). Με τη μόδα να έχει αγκαλιάσει τις νεορετρό μοτοσυκλέτες και τον θρύλο του CBX σταθερά σε υψηλή εκτίμηση παγκοσμίως, ένας νέος εξακύλινδρος εν σειρά από τη Honda ακούγεται αρκετά λογική εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, η εποχή των εκθέσεων είναι πια κοντά μας και εκεί θα επιβεβαιωθούν ή θα καταρριφθούν όλες αυτές οι προβλέψεις πέραν κάθε αμφιβολίας.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB400 2025 – Με 70 άλογα και νέο πλαίσιο-διαμάντι
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon