.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 19:22

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2025 - Οι "αναβάσεις" ζουν και βασιλεύουν

Το «Expand Your Limits», η πρώτη πρεμιέρα της Ducati εκ των πέντε για τα μοντέλα του 2025, ξεκίνησε σήμερα καθώς η ιταλική εταιρεία παρουσίασε τα νέα "μεγάλα" Multistrada.

Αναμφίβολα, το πιο εντυπωσιακό είναι το Multistrada V4 Pikes Peak, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2022 και θεωρείται το πιο σπορ μοντέλο της οικόγενειας των Multistrada - μαζί με το V4 RS φυσικά. Για το μοντέλο του 2025 έρχεται ένα ελαφρύ... λίφτινγκ, χάρη σε ένα νέο χρώμα που είναι εμπνευσμένο από χρώματα και τα γραφικά που αντιπροσωπεύονται στα πρωταθλήματα MotoGP, WSBK και motocross. Αναμενόμενα, το νέο μοντέλο έχει εξοπλιστεί με πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα και μια εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic. Το πλαίσιο του μοντέλου Pikes Peak είναι ελαφρώς διαφορετικό από το Multistrada V4 και παραμετροποιείται γύρω από το μπροστινό τροχό των 17 ιντσών. Όπως θα περίμενε κανείς από τη Ducati, η μοτοσυκλέτα εφοδιάζεται με σπορ ελαστικά δρόμου Pirelli Diablo, τα οποίασε διαστάσεις 120/70 μπροστά και 190/55-17 πίσω.

ppks25b.jpg

Τώρα, μια.... αξιοσημείωτη αλλαγή από το προηγούμενο μοντέλο αφορά το μονόμπρατσο ψαλίδι που είναι τοποθετημένο ένα χιλιοστό ψηλότερα από το προηγούμενο Multistrada V4 Pikes Peak, αποσκοπώντας σε πιο επιθετική γεωμετρία. Τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του νέου μοντέλου, ενώ στα της ανάρτησης συναντάμε τη συνήθη ύποπτο Ohlins, όπως συνέβαινε και στο προηγούμενο μοντέλο. Χάρη στη νέα λειτουργία DVO (Ducati Vehicle Observer), που παρουσιάστηκε στο Panigale V4 S του 2025, το Multistrada V4 Pikes Peak γίνεται ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό, χάρη στα ηλεκτρονικά  βοηθήματα που μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

ppks25c.jpg

Όπως λένε και οι Ιταλοί, «Αυτή η λειτουργία εκτιμά τη θέση της μοτοσυκλέτας στο χώρο και τη συνολική της μάζα με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσομοιώνοντας την είσοδο 70 αισθητήρων για την ενσωμάτωση των δεδομένων που παρέχονται από την αδρανειακή πλατφόρμα. Το Ducati Vehicle Observer που αναπτύχθηκε από την Ducati Corse στο MotoGP, βελτιώνει τις λειτουργείες των Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) και Ducati Traction Control (DTC). Το νέο Multistrada V4 Pikes Peak έχει επίσης εξοπλιστεί με EBC (Engine Brake Control) ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόζει καλύτερα το φρενάρισμα του κινητήρα ανάλογα με το στυλ οδήγησης του.

Τέλος, ο ήδη γνωστός κινητήρας V4 Granturismo της Ducati, μπορεί να φτάσει τους 170 ίππους και είναι εξοπλισμένος με μια εκτεταμένη στρατηγική απενεργοποίησης κυλίνδρων που μειώνει τα επίπεδα εκπομπών ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου έως και 6%. Κάτω από την Pikes Peak έκδοση, υπάρχουν φυσικά και η απλή αλλά και η S έκδοση. Μείνετε συντονισμένοι για τιμές και διαθεσιμότητα στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 21:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon