.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 17:25

Victoria Simplee V7 - Έτοιμη η αναβίωση της γερμανικής εταιρείας

Σε κινέζικα χέρια πλέον, το όνομα της Victoria Motorrad επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από 58 χρόνια απουσίας με ένα νέο cruiser.

Την περασμένη χρονιά, 2023, το όνομα μιας ιστορικής γερμανικής εταιρείας επέστρεψε στην επικαιρότητα. Η Victoria Motorrad ξεκίνησε το 1886 να κατασκευάζει ποδήλατα στη Νυρεμβέργη και σύντομα επεκτάθηκε στις μοτοσυκλέτες για να διαγράψει μια λαμπρή πορεία που έκλεισε τον κύκλο της άδοξα το 1966.

Μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες στην αφάνεια, τα δικαιώματα χρήσης της Victoria Motorrad αποκτήθηκαν το 2021 από τη Ningbo Longjia Motorcycle που εδρεύει στη Zhejiang της Κίνας και έναν χρόνο μετά παρουσίασε το πρώτο νέο μοντέλο με το ιστορικό λογότυπο, το σκούτερ Sixties που σήμερα μετρά πέντε εκδόσεις με κυβισμούς 125, 150, 175 και 250 cc βασισμένο σε μια κλασική σιλουέτα που μοιάζει να δανείζεται στοιχεία από τη Lambretta.

victoria simplee v7 4

Η δεύτερη κίνηση της Victoria παρουσιάστηκε σε έκθεση τη Κίνας στα τέλη του 2023 και αφορά ένα cruiser ονόματι Simplee V7 με έναν αερο-ελαιόψυκτο V2 675 cc - που προμηθεύεται από τη Zongshen - με αρκετά ήπια απόδοση 41.6 hp στις 6,500 rpm και 5.4 kgm στις 4,500 rpm μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου, για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 155 km/h.

victoria simplee v7 11

Στο τεχνικό επίπεδο το Simplee V7 δεν έχει αλλάξει απ' όσα γνωρίζαμε ως τώρα. Φορά ένα αρκετά μεγάλο δοχείο καυσίμου 19.5 λίτρων, κυλά σε τροχούς 16 ιντσών μπροστά και πίσω (130/9 και 180/60 αντιστοίχως) με χοντρά λάστιχα της Timsun, η τελική μετάδοση ανατίθεται σε ιμάντα, το υγρό βάρος ανακοινώνεται στα 225 κιλά και το ύψος σέλας είναι αρκετά χαμηλό στα 715 χιλιοστά από το έδαφος.

victoria simplee v7 10

Διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι και δύο αμορτισέρ της ΚΥΒ, φρενάρει με δύο δίσκους μπροστά και διπίστονες δαγκάνες της Nissin, ενώ εξοπλίζεται ακόμη με δικάναλο ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control).

victoria simplee v7 16

Το Victoria Simplee V7 ετοιμάζεται τώρα για το ντεμπούτο του στην Κίνα, με υπονοούμενα της εταιρείας για λιανική τιμή 2x777 γιουάν, όπου στο x αναλογεί ένας μυστηριώδης άγνωστος αριθμός. Με βάση τη νομισματική ισοτιμία της 10/7/2024, αν x=0 μιλάμε για €2,638 κατ΄ ελάχιστο, ενώ στο μέγιστο (με x=9) η τιμή προκύπτει €3,780.

victoria simplee v7 15

Δεν έχουμε καμιά πληροφορία για το μέλλον της μοτοσυκλέτας εκτός Κίνας, ωστόσο είναι μόνο λογικό να έχουν στο μυαλό τους τις ευρωπαϊκές αγορές επιλέγοντας να αναβιώσουν μιαν ευρωπαϊκή μάρκα.

victoria simplee v7 3

Προς το παρόν υπάρχει η διεθνής ιστοσελίδα Victoria Motorrad (διατηρώντας μάλιστα το γερμανικό δεύτερο συνθετικό αντί να το κάνει Motorcycle) στην οποία δεν υπάρχει ακόμη δίκτυο και η μόνη επικοινωνία που προσφέρεται είναι με τη μητρική Ningbo Longjia. Κάτι μας λέει πως αυτό σύντομα θα αλλάξει πάντως.

Δείτε το Victoria Simplee V7 εδώ: https://www.victoria-motorrad.com/index/products/motorcycle_show/goods_id/59.html

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 17:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon