.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 15:00

Ηλεκτρικά πατίνια – Ποια απαγόρευση; Το Hyperion ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Το νέο μοντέλο της Solar Scooters βγάζει την γλώσσα σε όσους σκέφτονται ότι τα ηλεκτρικά πατίνια είναι επικίνδυνα – και στις χώρες που αποφασίζουν απαγορεύσεις...

Τι και αν τα ηλεκτρικά πατίνια αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, από χώρες και οδηγούς ταυτόχρονα; Φαίνεται ότι πρόβλημα με τα ηλεκτρικά πατίνια, βρίσκουν δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο όσοι... δεν τα οδηγούν και δεν τα κατασκευάζουν. Όπως και να έχει, σε μία ελεύθερη αγορά, η αναζήτηση για το καλύτερο είναι ατέρμονη – αλλά και για τα κέρδη που αυτό θα φέρει, σε όποιον το φτιάξει.

Enter, Solar Scooters Hyperion, το νέο μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού υψηλών επιδόσεων, της Solar Scooters από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Hyperion φέρει δύο μοτέρ 3,5 kW (με στιγμιαία ισχύ στα 4,5 kW) και μία μπαταρία 2,9 kWh – μεγαλύτερη από αρκετές που έχουμε δει σε ηλεκτρικά scooter. Άρα, μιλάμε για απόδοση 9,6 ίππων και από τους δύο τροχούς συνεχόμενα, με κορυφή στους 12,2 ίππους! Η τελική ταχύτητα του Hyperion φτάνει τα 105 χλμ/ώρα, ενώ με σταθερή ταχύτητα στα 48 χλμ/ώρα, έχει αυτονομία στα 112 χιλιόμετρα. Καθόλου άσχημα, ε;

Φυσικά με μια τέτοια ταχύτητα από ένα «ηλεκτρικό πατίνι», έρχονται και οι ανάλογες απαιτήσεις στο θέμα αναρτήσεων και τροχών. Το Hyperion έχει ελαστικά διαμέτρου 11 ιντσών εμπρός και πίσω, με υδραυλικά δισκόφρενα Nutt και στους δύο, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από βραχίονες τύπου ψαλιδιού, εμπρός και πίσω, με κατακόρυφα τοποθετημένα αμορτισέρ. Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε άξονας του μοντέλου μπορεί να αντέξει μέχρι και 907 κιλά!!!

Στον εξοπλισμό του μοντέλου, περιλαμβάνονται φώτα εμπρός και πίσω αλλά και φλας, μία οθόνη LCD για ενδείξεις και δυνατότητα υποβοήθησης σε πλοήγηση, με την διασύνδεση με κινητό τηλέφωνο. Το scooter είναι κατασκευασμένο μέσω CNC από αλουμίνιο και φέρει... περιμετρικά, έγχρωμα LED σε 5 αποχρώσεις! Η τιμή του; Ανακοινώνεται στα 3.300 δολάρια, ήτοι περίπου 3.000 ευρώ. Όσοι πιστοί, προσέλθετε...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 15:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon