.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 16:57

Magnolia-4: Μοτοσυκλέτα «υψηλής ραπτικής» έναντι... μόλις 200.000 δολαρίων

Μια μοτοσυκλέτα που... απαρνείται τις μοντέρνες τάσεις, αναφέρεται στις μοτοσυκλέτες του περασμένου αιώνα και απευθύνεται... σε ελάχιστους των ελάχιστων.

Υπάρχουν κάποιες μοτοσυκλέτες που θυμίζουν αντικείμενα υψηλής ωρολογοποιίας: Ελάχιστη παραγωγή, αισθητική και ποιότητα επιπέδου κοσμήματος και ασύλληπτη τιμή. Η Magnolia-4 που βλέπουμε εσώ, είναι σίγουρα μια τέτοια περίπτωση.

Μιλάμε για μία δημιουργία του JT Nesbitt των Bienville Studios, ενός ανθρώπου που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του, άμεσα αναγνωρίσιμο ύφος. Η Magnolia-4 θέλει να τιμήσει τον ένα αιώνα από την δημιουργία των τετρακύλινδρων εν σειρά αμερικανικών μοτοσυκλετών ACE - που ήταν οι ταχύτερες μοτοσυκλέτες της εποχής τους.

Η σχεδίαση της λέει τα πάντα για τον στόχο της, όπως επίσης και η διάταξη αλλά και η εμφάνιση του κινητήρα. Εν σειρά τετρακύλινδρος, κυβισμού 1.750 κ.εκ., ο κινητήρας είναι «overbuilt» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Bienville Studios, δηλαδή χωρίς εκπτώσεις στην ποσότητα και ποιότητα των υλικών του αλλά και χωρίς το κυνήγι της απόλυτης δύναμης από το μοτέρ, άρα και το «ζόρισμα» του όπως λέμε με απλά λόγια. Η μηχανολογική διάταξη του κινητήρα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με «ρυθμίσιμο στροφαλοφόρο» αλλά και μία ιδιαίτερη διάταξη του σασμάν και αξίζει να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της μοτοσυκλέτας -με ένα κλικ εδώ.

Η Magnolia-4 χρησιμοποιεί αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω, με υδροπνευματικά αμορτισέρ, χωρίς συμβατικά ελατήρια και πλήρως ρυθμιζόμενα. Το σασμάν έχει μόνο 3 ταχύτητες, προφανώς τονίζοντας τόσο τον χαρακτήρα, όσο και την έμφαση στην ροπή, της Magnolia-4.

Μόλις 12 κομμάτια της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας θα κατασκευαστούν, ενώ τα 3 έχουν ήδη πωληθεί – αν έχετε... 200.000 δολάρια να σας περισσεύουν, κάντε ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon