.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 09:53

BMW R 1300 RT 2025 – Spy pics της νέας τουριστικής

Εμφανίστηκε σε κοινή θέα η κατά σειρά τρίτη μοτοσυκλέτα της BMW, που θα φέρει το νέο Boxer των 1.300 κυβικών.

Πριν από λίγες ώρες, κυκλοφόρησαν στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας BMW R 1300 RT. Κάτι που προφανώς γνωρίζαμε από πέρσι, ότι δηλαδή ο νέος Boxer κινητήρας θα «γεννήσει» μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων, γίνεται σιγά-σιγά πράξη. Ιδού λοιπόν μια πρώτη ματιά στην μοτοσυκλέτα, μέσα από τον κατασκοπευτικό φακό.

Οι αλλαγές στην σχεδίαση αναμένονται αρκετές. Ήδη το εμπρός μέρος διακρίνεται σημαντικά διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, με ένα κεντρικά τοποθετημένο LED προβολέα, δύο περιφερειακά LED ημέρας αλλά και μία τεράστια, ιδιαίτερου σχήματος ζελατίνα. Βλέπουμε πολλές γωνίες και τεθλασμένες γραμμές, όπως και στοιχεία της... boxy αισθητικής του R 1300 GS Adventure. Το θηριώδες εμπρός ραντάρ δεν χρειάζεται κάν υπόδειξη για να το δεις – το ίδιο ευδιάκριτος είναι και ο πίσω πομποδέκτης.

Από την πίσω λήψη, διακρίνεται η χρήση μίας μεγάλης TFT οθόνης στο «κόκπιτ», όπως και ηχείων ηχοσυστήματος. Σε άλλες λήψεις, βλέπουμε ότι η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη και σε ύψος. Απούσα δηλώνει η μανέτα συμπλέκτη καθώς προφανώς το νέο R 1300 RT, θα διατεθεί και με το αυτόματο κιβώτιο ASA, αν όχι αποκλειστικά με αυτό ελέω τουριστικού χαρακτήρα. Στο πίσω μέρος, διακρίνουμε και μία τριπλέτα βαλιτσών, με ιδιαίτερα ευμέγεθες Top Box.

Για το μοντέλο γνωρίζουμε και περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το ότι το πλαίσιο θα είναι από ατσάλι, με αλουμινένιο υποπλαίσιο, στο εμπρός μέρος πιθανώς θα υιοθετηθεί μία λύση ανεμοκάλυψης με πλευρικά, ρυθμιζόμενα πτερύγια α λα Moto Guzzi Mandello κ.ά. Φυσικά, ο τελικός εξοπλισμός του μοντέλου αναμένεται πλουσιοπάροχος, ενώ το επίπεδο επιδόσεων του κινητήρα πιθανότατσα θα είναι πανομοιότυπο με των GS: 145 άλογα και ροπή στα 15,2 Kgm. Περιμένουμε περισσότερες, επίσημες ή μη, πληροφορίες.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 10:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon