.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 10:30

BMW CE 02 x VAGABUND – Γερμανοαυστριακή έκφραση

Μία custom άποψη στο eParkourer της BMW Motorrad, ένα εγχείρημα συνύπαρξης ρετρό και μοντέρνων στοιχείων στο ίδιο δίκυκλο.

(ακολουθεί δελτίο τύπου BMW Motorrad)

Ενώ η διεθνής σκηνή custom γύρω από την BMW Motorrad εστιάζει κυρίως στα μοντέλα BMW Motorrad Heritage BMW R 18 και BMW R 12 nineT με εμπνευσμένη δημιουργικότητα, υψηλά επίπεδα δεξιοτεχνίας και νέες ιδέες, η Αυστρία έχει τώρα αναπτύξει ένα εξαιρετικό έργο βασισμένο στην BMW CE 02. Σε συνεργασία με την BMW Motorrad Austria στο Σάλτσμπουργκ, το Design & Makers Studio VAGABUND στο Graz δημιούργησε την BMW CE 02 x VAGABUND — ένα κομψό eParkourer βασισμένο στην BMW CE 02 για αστικές περιοχές.

«Ερωτευτήκαμε αμέσως όταν είδαμε το CE 02 για πρώτη φορά στις Ημέρες BMW Motorrad στο Βερολίνο. Ο συνολικός σχεδιασμός του CE 02 ήταν απλώς ένα «τέλειο ταίρι» για εμάς, καθώς εμείς στη VAGABUND προσπαθούμε πάντα να ανοίξουμε νέους δρόμους και να ερμηνεύσουμε ξανά τα υπάρχοντα προϊόντα με τον δικό μας τρόπο. Σε αυτό το έργο, θα ορίσαμε τη γενική προσέγγιση σχεδιασμού ως "retro-φουτουριστική". Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε το πολύ φουτουριστικό πρωτότυπο σχέδιο με κάποιες ρετρό νότες και έτσι να δώσουμε στον θεατή μια οικεία αίσθηση», εξηγεί ο Paul Brauchart, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vagabund Moto GmbH, τη φιλοσοφία πίσω από το έργο.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός συναντά τις ρετρό δονήσεις.

Το custom «Made in Austria» μοντέλο δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη μοναδική, φουτουριστική του σχεδίαση, αλλά και με διάφορα λειτουργικά «ρετρό» στοιχεία, τα οποία σχεδιάστηκαν με μοντέρνο, φρέσκο ​​τρόπο και με έμφαση σε ένα νεαρό target group. Για παράδειγμα, η μουσική ενσωμάτωση του «OB-4 Magic Radio» από το «Teenage Engineering» υπογραμμίζει τη νεανική και δημιουργική φιλοσοφία των προσαρμοσμένων ποδηλάτων. Η «ηλεκτρική εξάτμιση» χρησιμεύει ως πρακτικό στοιχείο στυλ και οπτική έμφαση. Αυτό προσφέρει χώρο για μια ομπρέλα. Σχεδιαστικά στοιχεία όπως το πάτωμα με ταινία πρόσφυσης skateboard αντικατοπτρίζουν το σπορ, αστικό στυλ eParkourer.

Η BMW Motorrad και η VAGABUND δημιουργούν άλλο ένα απόλυτο εντυπωσιακό βλέμμα με τη συσκευασία ύψους 3,6 μέτρων της προσαρμοσμένης μοτοσυκλέτας. Αυτό είναι μέρος της συνολικής ιδέας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 10:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon